Dokumentumfilm készül Harry Potter kaszkadőréről, aki a forgatáson bénult le

Dokumentumfilm készül Harry Potter kaszkadőréről, aki a forgatáson bénult le

David Holmes Daniel Radcliffe kaszkadőreként dolgozott szinte majdnem mindegyik Harry Potter filmben, azonban az egyik forgatás örökre nyomot hagyott az életén.

Daniel Holmes neve valószínűleg nem hangzik ismerősen, pedig nagy szerepet vállalt a Harry Potter filmekben, miután ő volt Daniel Radcliffe kaszkadőre a felvételek során. Az utolsó két alkotásban viszont már egészségi állapota miatt nem vállalhatott szerepet. Történt ugyanis, hogy a 2010-es Harry Potter és a Halál ereklyéi (1. rész) forgatásán egy mutatvány közben a nyakát törte, és ennek következtében Holmes mellkastól lefelé lebénult.

Ezeket olvastad már?

Daniel Radcliffe közreműködésével éppen ezért elmesélik az életét és pályafutását, a dokumentumfilm pedig a 'David Holmes: The Boy Who Lived' címet kapta. Holmes az angliai Essexből származik és már tinédzser korában kitűnt társai közül a fantasztikus mozgáskultúrájával, amelyet tornászként kamatoztatott. Már az első filmben is ő volt a mindössze 11 éves Daniel (Harry Potter) kaszkadőre, és eközben kettejük között valódi barátság alakult ki.

„A következő 10 év alatt elválaszthatatlan kötelék alakul ki közöttük, de az utolsó előtti filmben egy tragikus baleset következtében David súlyos gerincsérülés szenvedett és lebénult. Ez az eset alaposan felforgatta az életét. Daniel és legközelebbi kaszkadőr kollégái összefogtak és mindenben támogatták Davidet és családját, miközben David lelkiereje volt a legnagyobb inspirációjuk a folytatásra.”

A dokumentumfilm az elmúlt évtizedben készült őszinte és személyes felvételeket, Holmes kaszkadőrmunkájának kulisszák mögötti anyagát, és a régi életét bemutató jeleneteket, továbbá eddig soha nem látott interjúkat is tartalmaz majd. Az HBO alkotása igyekszik aprólékosan feltárni a nézőknek a megpróbáltatásokkal való együttélést, a felnőtté válás viszontagságait, az identitás kovácsolódását egy bizonytalan világban, valamint a kötelékeket, amelyek összekötik és felemelik az embereket.

A brit Dan Hartley által rendezett projekt néhány évvel azután valósulhatott meg, hogy a 34 éves Radcliffe és a 42 éves Holmes együtt indították el a 2020 Cunning Stunts podcastet.

Kövess Minket!



Gamer szótár