Elkapták a Capcomot meghackelő csoport tagjait

Elkapták a Capcomot meghackelő csoport tagjait

A portugál postahivatalt és egy izraeli kórházat is ezzel a vírussal támadták meg a közelmúltban.

2020 őszén először csak pletykák keringtek arról, hogy egy hacker csoport megtámadta a Capcomot, ám novemberben a japán cég kénytelen volt elismerni, hogy tényleg feltörték a szervereiket és zsarolják őket. A Ragnar Locker nevű csoport 11 millió dollárt kért a hallgatásáért, és hogy bizonyítsák, tényleg tudnak mindent, kiszivárogtatták 12, akkoriban még készülőben lévő játék megjelenési dátumát is.

Az esetről azóta nem lehetett túl sokat hallani, de most, három évvel később végre van egy pozitív fejlemény. Az Europol ugyanis bejelentette, hogy egy 11 országot összefogó hajszában sikerült letartóztatni a Ragnar Locker tagjait. Az akciókra a múlthéten került sor Franciaországban, Csehországban, Lettországban, Spanyolországban, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Svédországban, Ukrajnában, az Egyesült Államokban és Japánban.

Ezeket olvastad már?

A nyomozást a franciák vezették – az egyik vezető tagot is Párizsban tartóztatták le most. A többi országban többnyire házkutatásokat tartottak és számítógépeket koboztak el, amelyek a támadáshoz használt zsarolóvírust tartalmazták. Mint kiderült, a Ragnar Locker nem csak a csoport neve volt, hanem a vírusé is, amelyet a feketepiacon árultak a tagok: az Europol szerint a portugál postahivatalt és egy izraeli kórházat is ezzel támadtak meg más hackerek a közelmúltban.

Kövess Minket!



Gamer szótár