Szinte képtelen beszélni és olvasni sem tud már – Aggasztó Bruce Willis állapota

Szinte képtelen beszélni és olvasni sem tud már – Aggasztó Bruce Willis állapota

Rohamosan romlik az egészsége és ennek következtében hamarosan már valószínűleg magát sem fogja tudni ellátni.

Az egykor a legnagyobb akciósztárok közé tartozó Bruce Willis állapota rohamosan romlik. Felesége, Emma Heming februárban jelentette be nyilvánosan, hogy férje frontotemporális demenciában szenved – a betegség egy ritka formája, amely hatással van a viselkedre, a személyiségre és a nyelvi készségekre is. Szeptember végén aztán arról is beszámolt könnyek között, hogy Willis időnként már valószínűleg azt sem tudja mi történik vele és körülötte.

Ezeket olvastad már?

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy egyre nehezebben megy a 68 esztendős színésznek a beszéd, de ez a folyamat úgy tűnik most még jobban felgyorsult. Glenn Gordon Caron – többek között a nyolcvanas években nagyot futó A simlis és a szende rendezője –, aki annak idején segített beindítani Bruce Willis karrierjét és néhány havonta igyekszik meglátogatni őt, szomorúan osztotta meg azt, hogy barátja már szinte alig kommunikál. A betegség már oly mértéket öltött, hogy nagyon nehezére esik a beszéd, továbbá már az olvasást is abbahagyta Willis. A New York Postnak az alábbiakat nyilatkozta Caron:

„Már nem igazán fejezi ki magát szavakkal; korábban rengeteget olvasott – sosem akarta, hogy ezt bárki tudja róla, de most már olvasni se olvas. Ezek a nyelvi készségek már nem állnak a rendelkezésére, de ő [legbelül] még mindig Bruce.

Az az érzésem, hogy az első három percben még tudja, ki vagyok.”

Azt talán kevesen tudják a színészről – hiszen nem is feltétlen akarta ő maga sem, hogy kiderüljön –, hogy nagy olvasó volt korábban. Azonban mivel a nyelvi készségeknek sincs már birtokában, ezért erről is le kellett mondania.

„Ettől függetlenül ő még mindig Bruce. Ha vele vagy, tudod, hogy ő Bruce, és hálás vagy, amiért ott van veled. De az életöröme már a múlté.” – mondta a rendező.

Kövess Minket!



Gamer szótár