Nógrád vármegye völgyébe költözik az OGEX!

Nógrád vármegye völgyébe költözik az OGEX!

A salgótarjáni városi sportcsarnok falai közé látogat az OGEX!

A nógrádi táj jellegzetességét a Cserhát halomvidéke adja szétszórt hegycsoportjaival a köztük elterülő kisebb medencéivel, erdőfoltjaival. Nagyrészt a Cserhát meredek oldalai díszíti a horizontot, és ezek medencéiben bújnak meg a falvak. Itt található a Mátra ötödik legmagasabb pontja is a Piszkés-tető 944 méteres magasságával.

Ennek a vármegyének a megyeszékhelye Salgótarján, amit nógrádi völgyvárosként is becéznek. Neve két részre bontható, a Salgó a közeli Salgó várra utal, tarján pedig egyike volt a honfoglaló magyar törzseknek. A huszadik század elején igyekeztek a várost megillető címert felkutatni, amiben megjelenik a bányászat és a kohászat szerepe a város életében.

Az OGEX23 a városi sportcsarnokba látogat november elején, a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Fotózkodhatsz remek jelmezekben érkező costplayerekkel akik képregény, gaming és filmkaraktereket elevenítenek majd meg. Ha régi motoros vagy, beülhetsz a retro gaming sarokba ahol 20 évvel ezelőtti játékokban próbálhatod ki magad. Helyet kap egy kerekasztal beszélgetés is, ahol fontos témákról hallgathattok meg szakértőket. Emellett a gamer világ relikviáit, szobrait és képeit is megtekintheted majd a Gamer Múzeum kiállításán.

Kövess Minket!



Gamer szótár