Megindító üzenetekkel búcsúznak Matthew Perrytől a kollégái és barátai

Megindító üzenetekkel búcsúznak Matthew Perrytől a kollégái és barátai

Még Kanada miniszterelnöke is elköszönt a Jóbarátok sztárjától a közösségi médiában.

Eltelt ugyan már egy nap, de nagyon nehezen találni a szavakat, legalábbis nekem, mivel még mindig nehéz elhinni, hogy nincs többé Matthew Perry, vagyis Chandler Bing. A Jóbarátok (Friends) nagy nevettetője, aki cinikus, ironikus humorával mindig feldobta a jeleneteket, és aki minden egyes helyzetből képes volt mókás pillanatokat varázsolni. Az élet különös fintora, hogy miközben a képernyőn egy életvidám karaktert hozott, addig az életben évtizedeken át küzdött a belső démonaival. Ráadásul, ahogyan azt ő maga is megfogalmazta, imádta a Jóbarátokat és nagyon örül, hogy emiatt marad meg a legtöbbek emlékezetében, mégis azt szeretné, ha azokról a dolgokról is eszébe jutna majd sokaknak, amiket a munkáján kívül tett. Rengeteget segített másoknak, hiszen számos függőségben szenvedő személynek volt az utolsó mentsvára, és még akkor is büszkén segítő jobbot nyújtott ezeknek az embereknek, ha épp a saját életében nem tudott egyről a kettőre jutni.

Ezeket olvastad már?

A Jóbarátok már sosem lesz ugyanaz nélküle. Azonban próbáljunk meg azokra a pillanatokra emlékezni, amelyek bearanyozták a napjainkat, ha leültünk megnézni egy-egy részt vagy éppen egy egész szezont. Természetesen további nagyszerű alkotásokban is szerepet kapott karrierje során, de népszerűségben egyik sem vetekedhet az említett szériával. A Bérgyilkos a szomszédomtól kezdve, a Pereld a nőt!-ön át, a Csoportban maradon túl még a Furcsa párban is ő volt az egyik húzóember. Többet visszont már nem láthatjuk majd új produkcióban sem a nagyvásznon, sem pedig a kis képernyőn a jövőben.

Kollégái is mély megrendüléssel fogadták a hírt, miszerint az 54 éves Matthew Perry otthonában, jakuzzizás közben fulladt meg – a körülményeket egyébként a hatóságok még vizsgálják, de elvileg rosszullét miatt hívták ki a mentőket a címére. Elsőként egyébként a Jóbarátokban Janice-t alakító Maggie Wheeler búcsúzott el Instagramon a színésztől:

„Micsoda veszteség. Az egész világnak hiányozni fogsz. Az a boldogság, amit rövid életed alatt oly sokaknak szereztél, tovább fog élni. Hálás vagyok minden pillanatért, amit veled együtt dolgozva éltem meg”

Michael Rapaport, Phoeby egyik barátják, Gary-t alakító színész is részvétét fejezte ki:

„Mindig olyan kedves, laza, nyugodt és tehetséges voltál. Az amerikai kultúra része vagy, és örökké élni fogsz.”

A Chandler édesanyját játszó Morgan Fairchild is kifejezte fájdalmát a hír hallatán:

„Megszakad a szívem a »fiam«, Matthew Perry korai halála miatt. Megrendítő egy ilyen zseniális színészt ilyen fiatalon elveszteni.”

A sorozat alkotói, Marta Kauffman, David Crane és a rendező Kevin Bright sem találja szinte a szavakat:

„Megdöbbentünk és nagyon mélyen elszomorodtunk szeretett barátunk, Matthew halála miatt. Még mindig lehetetlennek tűnik az elvesztése számunkra. Csak annyit mondhatunk, hogy áldottnak érezzük magunkat, hogy az életünk része lehetett.”

Pierre Trudeau kanadai miniszterelnöknek dolgozott korábban Matthew édesanyja, és a kanadai miniszterelnök fia, Justin Trudeau – mostani miniszterelnök – gyerekkorától kezdve ismerte a színészt, ezért nem mehetett el szó nélkül a történtek mellett:

„Soha nem fogom elfelejteni, ahogy a suli udvarán játszottunk, és tudom, hogy az emberek szerte a világon nem fogják soha elfelejteni azt az örömet, amit Perry okozott nekik. Köszönöm a sok nevetést, Matthew. Szerettünk, hiányozni fogsz.”

Az egyik legemlékezetesebb filmje Perrynek a Bérgyilkos a szomszédom. Ebben együtt játszott Bruce Willisszel, miközben statisztaként Willis lánya, Rumer Willis is feltűnt a képernyőn. Őt is megrendítette Perry halála:

„Gyerekként ott voltam a forgatásain, mindig olyan vicces, aranyos volt, kedvesen bánt velem és testvéreimmel. Tudom, hogy rengeteg kihívással nézett szembe az élete során, és sok örömet szerzett az embereknek a játékával”.

És, hogy hol van másik 5 jóbarát? Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer egyelőre nem adott ki semmilyen közleményt a szomorú hírrel kapcsolatban, miközben már a család is kifejezte mérhetetlen szomorúságát fiúk elvesztése nyomán:

„Megszakad a szívünk szeretett fiunk és testvérünk tragikus elvesztése miatt. Matthew annyi örömet hozott a világnak mind színészként, mind barátként.”

A jóbarátok azonban egyelőre még hallgatnak, ez pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy teljes mértékben letaglózta őket szeretett társuk elvesztése. Egy, Lisa Kudrow-hoz közel álló forrás szerint a színészek olyan mélyen megdöbbentek és elkeseredtek, hogy egyelőre nem tudtak nyilatkozni barátjuk halála kapcsán.

Kövess Minket!



Gamer szótár