Kiakadt a Rotten Tomatoes mérője, annyira gáz John Cena új mozifilmje

Kiakadt a Rotten Tomatoes mérője, annyira gáz John Cena új mozifilmje

Ráadásul már nem először sikerült neki mindez.

John Cena főszereplésével készült egy új akcióvígjáték, de akkorát hasalt, amit nem sűrűn látunk még Hollywoodban sem. A Freelance címmel debütáló alkotás a Rotten Tomatoes-on 0%-os eredményt ért el a kritikusok körében, amelyre eddig azért nem volt olyan sűrűn példa. Eddig ugyanis mindössze 37 esetben volt egyöntetűen az a véleménye az újságíróknak, hogy egyetlen százalékot sem érdemel az adott produkció – legutóbb Az utolsó bűntény (The Last Days of American Crime) kapott ilyen 'fantasztikus elismerést' 2020-ban.

Ezeket olvastad már?

A filmet Pierre Morel (Elrabolva – Taken) rendezte, amelyben Cena egy volt különleges alakulat katonájának bőrébe bújta azt a megbízást kapja, hogy a Balfékekből (Community) ismert Alison Brie által alakított újságírónőre vigyázzon, miután egy dél-amerikai diktátorral készített interjúja közben erőszakos puccs tör ki. Cena és Brie mellett feltűnik még a képernyőn Christian Slater, Alice Eve, Marton Csokas és Juan Pablo Raba.

A Freelance úgy érte el ezt a kritikán aluli eredményt, hogy a mozikban is bemutatkozott. Az első napon megjelenő kritikák után senki sem adott 0%-nál jobb értékelést erre a produkcióra, pedig 15-en is megosztották a véleményüket. Nem ez az első eset, hogy John Cena nevével fémjelzett alkotást ennyire lehúzzanak, hiszen 2010-ben a Fred: The Movie is ennyire pocsékra sikeredett – mentéségre legyen szólva, akkor csak mellékszerepet kapott a filmben.

A Freelance első trailere már hónapokkal ezelőtt megjelent, és egy bolondos, könnyed, valamint akciódús kalandot ígért. Az akció-vígjátékok egyébként nagyon ritkán válnak a kritikusok kedvenceivé, de azért ennyire nem szokták leszólni ezt a műfajt. A THR kritikájában Angie Han például a következőket következőket írta:

„A Freelance minden téren kudarcot vall. Rosszabb, hogy szinte nem is próbálkoztak. A film nem vicces és jó akció sincs benne, ami egy akcióvígjáték esetében mindenképpen probléma, ráadásul még kémia sincs a három főszereplő között.”

Kövess Minket!



Gamer szótár