A Corvinus csapata nyerte az első ArubaCloud Hackathont

A Corvinus csapata nyerte az első ArubaCloud Hackathont

Az innováció előmozdítása és a technológiai szektor tehetséges egyetemistáinak támogatására szervezte meg az ArubaCloud az Aruba Cloud Hackathont.

Az óraátállítás miatt 25 órás programozói versenyre felsőoktatási intézményekben tanuló nappali tagozatos hallgatók 3-5 fős csapatai jelentkezhettek. Az október 28-án 9 órakor kezdődő hackathonon az ArubaCloud szakemberei által kidolgozott feladatot kellett az ArubaCloud felhős környezetében megoldani, melyek eredményét a verseny végeztével egy nemzetközi zsűri értékelte. A versenyző csapatoknak kubernetesben kellett elkészíteni egy marketplace weboldalt és egy applikáción keresztül bemutatni annak működését. 

A 15 millió Ft értékű startup támogatásért 4 egyetemről összesen 25 hallgató szállt ringbe hackathonon, és a megadott határidőig minden csapat teljesítette a feladatot. 

Ezeket olvastad már?

A 29-én az este 6-kor kezdődő díjátadóra színültig megtelt az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ. A versenyzőkön kívül családtagok, a rendezvény támogatói és a sajtó meghívott képviselői várták az eredményeket. Elsőként Amedeo Palopoli, a zsűri elnöke mutatta be az ArubaCloud kubernetes szolgáltatását, majd Dér Heni, az est háziasszonya kihirdette a verseny eredményét. Első helyezést a BIT Dream Team, a Corvnus csapat érte el, második a Nyerni Jöttünk csapata volt a Szegedi Tudományegyetemről, harmadik helyen a Nuben ante Solis végzett, akik a BME-ről érkeztek a programozói versenyre. A dobogósok ComputerWorld előfizetéssel, számítógép kiegészítőkkel gazdagodtak. A 2. helyezettek ezen kívül betekintést nyerhetnek az Aruba bergamoi adatközpontjába. Az első helyezett csapat pedig átvette az Aruba Cloud által felajánlott 15.000.000 Ft értékű startup támogatást, illetve az Aruba Racing által felajánlott részvételi lehetősége a Superbike-világbajnokságra. Az állófogadást követően Orosz György humorista szórakoztatta a közönséget.

A verseny célja a tehetséggondozás, amin keresztül a fiatal programozóknak alkalmuk nyílt mentoroktól és szakemberektől való tanulásra és visszajelzésekre, megmutathatták kreativitásukat és szaktudásukat, valamint alkalmuk nyílt kapcsolatokat építeni az iparág kiemelkedő szereplőivel.

Kövess Minket!Gamer szótár