cadiaN húzta a rövidebbet, miután összevesztek a Heroic jövőjén

cadiaN húzta a rövidebbet, miután összevesztek a Heroic jövőjén

A világ egyik legjobb irányítója elérhetővé vált. De vajon ki fog lecsapni rá? És mennyire szívatja meg magát ezzel a Heroic?

A váratlan ESL Pro League-es csoportkörös kiesést követően mindenki tudta, hogy a Heroicnál valamilyen változás kell ahhoz, hogy ismét a világ legjobbjai között tarthassuk őket számon. A szakértők TeSeS vagy sjuush kicserélését tartották a legvalószínűbbnek. Azonban a csapat tegnap este úgy döntött, hogy inkább a szervezet arcát, a kapitányt, cadiaNt teszik ki.

A teljességgel érthetetlen döntés mögött az áll a Heroic szerint, hogy eltértek a terveik a jövőt illetően, de ennél részletesebben nem mentek bele abba, hogy miért a csapat szívét és lelkét jelentő játékos húzta végül a rövidebbet. Szerencsére cadiaN egy, a Dexertónak adott interjúban megmagyarázta, hogy mi volt a probléma.

Eszerint ő szeretett volna néhány változást a keretben, de egyes tagok mást akartak. „Szerintem ezekkel [a cserékkel] sokkal versenyképesebbek lehettünk volna a nagy versenyeken, a nagy színpadokon, de ők [a Heroic] másképp látták.” Majd úgy folytatta, hogy „ha meg akartuk volna találni a középutat, akkor nem tudtuk volna lefektetni a megfelelő alapokat.” Vagyis lényegében egy ultimátum került a Heroic elé, miszerint vagy cadiaN, vagy más játékosok távoznak.

Ezeket olvastad már?

Az egyelőre nem derült ki, hogy ki váltja majd cadiaNt a Heroic élén. Az az egy biztos, hogy egy dán játékosra pályáznak majd és két problémát is meg kell oldaniuk egy cseréből: kell egy irányító és egy AWP-s. Miután nincs minden második sarkon egy olyan játékos, aki mindkettőre képes lenne, mi azt tartanánk a legvalószínűbbnek, hogy inkább egy AWP-st keresnek és valaki a csapaton belül veszi át az IGL szerepét. Legalábbis az ilyen „zendülések” esetén az a bevett forgatókönyv, hogy már adott valaki, aki a kapitányi címre pályázik. De akárhogyan is nézzük, mi sehogyan sem látjuk, hogy egy cserével – cadiaN nélkül – a Heroic legalább olyan jó lehetne, mint az elmúlt években volt. Ehhez minimum egy device-t kellene igazolni és attól tartunk, hogy ő nem sétál be az ajtón.

Ami cadiaNt illeti, az interjú alapján nem úgy fest, mint aki bánná a történteket. Sőt, már azon agyal, hogy hol kellene folytatnia:

„Úgy gondolom, hogy sok dolgot jól csináltunk a Heroicnál és ezeket a praktikákat a következő helyre is vihetem magammal. Tudom, hogy képes vagyok hozzátenni bármelyik csapathoz azt a hiányzó 5%-ot, ami a győzelemhez kell. Vannak ötleteim, hogy mely csapatokat tudnám azonnal jobbá tenni, hogy mely csapatoknak kellene fontolóra vennie engem. Persze nem én döntöm el, hogy kik fognak érdeklődni irántam. Ami biztos, hogy nem fogok azért eligazolni, hogy eligazoljak. Csak olyan csapatokat veszek fontolóra, amelyekkel nyerhetek.”

A jövőbeli sikerekért cserében egyébként még arra is hajlandó lenne a Heroic egykori kapitánya, hogy lemondjon az AWP-ről vagy az IGL-szerepről. Azt viszont nem árulta el, hogy milyen csapatokat tartana jó állomásnak, csupán annyi derült ki, hogy valószínűleg Dánián kívül folytathatja a játékot Counter-Strike 2-ben.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár