Ilyen egy videójáték, amit teljes egészében a mesterséges intelligencia készített

Ilyen egy videójáték, amit teljes egészében a mesterséges intelligencia készített

Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy az MI segítségével saját videójátékot készítsen.

A világ legnagyobb videójátékos fejlesztői hatalmas munkaerőbázissal rendelkeznek, akik folyamatosan, már-már a kizsákmányolás határán dolgoznak azért, hogy határidőre elkészüljön a legújabb tripla A kategóriájú projekt. Ezzel szemben ott vannak az indie-k, akik akár egyedül, hobbiból tevékenykednek ebben az iparágban. Ők akkor ülnek le programozni, amikor erre lehetőségük van, amikor kedvük van, amikor a motiváció és az ihlet megszállja őket. A mesterséges intelligencia térnyerésével manapság egyre könnyebb bizonyos folyamatokat menedzselni, ami szép lassan rányomhatja a bélyegét akár a ma ismert gamingre is. Az alábbiakban láthatjátok azt az Angry Pumpkins névre keresztelt videójátékot, amit teljes egészében az AI (MI) készített el a megfelelő utasítások megadása után.

ChatGP, DALL-E 3 és Midjourney. Ez a szentháromság, amely közreműködött a végeredmény megszületésében. Már rögtön az első képkockák alapján felismerhető a hasonlóság a nagyon mérges dísztökök, valamint az Angry Birds között, ahol a madarakkal kellett felvenni a harcot a malacok ellen. Javi Lopez a közösségi média oldalán osztotta meg a részleteket arról, hogyan is készült el valójában az Angry Pumpkins. A programkód megírásához a ChatGPT-4-et vette igénybe, az összes grafikát a Midjourney-vel és a DALL-E 3-mal készítette el. 

Ha szeretnéd kipróbálni ezt az egyszerű, de mégis nagyszerű kis játékot, akkor itt megteheted. Sajnos a mobilos verzió egyelőre még nem érhető el, de ami késik, az lehet nem múlik!

Kövess Minket!



Gamer szótár