Hivatalos: zöld utat kapott a Legend of Zelda mozifilm és már rendezője is van

Hivatalos: zöld utat kapott a Legend of Zelda mozifilm és már rendezője is van

30 éve ez az első olyan alkotás, amit mozivászonra enged a Nintendo.

Az legnagyobb hatású és legnépszerűbb videójáték, a The Legend of Zelda is tiszteletét teszi a nagyvásznon. A Universal bőven 1 milliárd dollár felett termelő Super Mario Bros.: A film (The Super Mario Bros. Movie) adaptációja után a Nintendo is gondolt egyet és a Sony Pictures Entertainmenttel közösen vágott bele az új Zelda-projektbe.

Ezeket olvastad már?

Wes Ball, Az útvesztő (The Maze Runner) trilógia rendezője irányítja majd ennek az élőszereplős alkotásnak is a munkálatait. A film producere a Nintendo képviselője és egyik vezetője, Shigeru Miyamoto lesz, aki néhány nappal ezelőtt is megosztotta, hogy már évek óta dolgoznak az élőszereplős változaton.

„Most már hivatalosan is elkezdtük a film fejlesztését, és maga a Nintendo is erősen részt vesz a produkcióban. Időbe telik majd, amíg elkészül, de remélem, hogy már alig várjátok, hogy láthassátok.”

Ball a 2014-es Az útvesztő című filmmel debütált játékfilmes rendezőként, James Dashner disztópikus regényeinek adaptációját három részen keresztül terelgette, amelyek mindegyike egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Következő produkciója az eddigi legnagyobb kihívás lesz számára, hiszen ő irányította az új A majmok bolygója: A birodalom (Kingdom of the Planet of the Apes) munkálatait is, melyet május 24-én mutatnak be a mozikban.

A Zelda a Nintendo birodalmának koronaékszere, amelynek az első felvonása 1986-ban mutatkozott be. Az évezredeken átívelő, fantasy ihlette játékok révén ismerhettük meg egy Link nevű fiú történetét, akinek meg kell mentenie Hyrule királyságát, valamint annak hercegnőjét, a címszereplő Zeldát. Linknek le kell győznie a gonosz Ganont, mielőtt még összegyűjthetné a Triforce mindhárom darabját a végső hatalom megszerzése érdekébe.

A játékok arról híresek, hogy mind a történet, mind a technológia határait feszegetik, a 2017-es The Legend of Zelda: The Breath of the Wild és a 2022-es folytatás, a Tears of the Kingdom minden idők legjobb videojátékainak számítanak.

A Nintendo egyébként rendkívül óvja a tulajdonait, és az idei év előtt nem adott ki filmadaptációt az 1993-as Super Mario Bros., a kritikusok által erőteljesen kritizált film óta, amelyben Bob Hoskins és John Leguizamo játszotta a híres vízvezetékszerelőket. A Universal által forgalmazott, Chris Pratt főszereplésével – ő volt Mario hangja – készült film azonban hatalmas sikert aratott, és 1,3 milliárd dolláros bevételt termelt. A Netflix korábban már próbálkozott egy Legend of Zelda animációs sorozat elkészítésével, 2015-ben neki is láttak a megvalósításának, de az sosem jött össze. Korábban mindössze egy 1989-es amerikai animációs sorozatot adaptáltak belőle.

Kövess Minket!



Gamer szótár