Videójáték-függőség okozásáért perelik a Microsoftot és az Epic Gamest

Videójáték-függőség okozásáért perelik a Microsoftot és az Epic Gamest

Egy család a fiatalkorúak védelme érdekében bepereli a fél gaming világot. De vajon sikerrel járhatnak?

Egy amerikai szülőpár azzal vádolja egy október 30-án megjelent vádirat alapján a Microsoftot, az Epic Gamest, az Activision Blizzardot és fejlesztőcsapatait, az Electronic Artsot és a Ubisoftot, hogy szándékosan olyan játékokat terveznek, amelyek függőséget okoznak. A Dunn-család azt állítja, hogy ezek a dizájnok és függőséget okozó funkciók fiatalkorúaktól szerzett adatokat, veszélyes monetizációs modelleket és pozitív megerősítést használnak arra, hogy még inkább bevonják a játékosokat.

„Sohasem gondoltuk volna, hogy amikor a fiúnk elkezdett játszani, akkor annyira függévé válik majd, hogy az a tanulás, a barátok, valamint a fizikai és a mentális egészsége kárára megy. Ezek a videójátékos cégek gyerekeket céloznak és használnak ki, a profitot pedig mindennél fontosabbnak tartják. Anyaként tennem kellett valamit, hogy ne ússzák meg azt, hogy tönkreteszik a gyermekeink egészségét és jövőjét” – mondta Casey Dunn, az egyik szülő.

Ezeket olvastad már?

Az ügyről a család ügyvédje, Tina Bullock is nyilatkozott:

„A videójáték-függőség egy komoly, az életminőséget megváltoztató betegség, amely elrontja a gyermekeink életét és családokat szakít szét országszerte. A szülők gyakran azt gondolják, hogy az ő hibájuk a gyermekük függősége, de ezen a peren keresztül remélhetőleg rávilágíthatunk arra, hogy a cégek milyen kifogásolhatóan cselekednek, hogy megtévesztik és manipulálják a gyermekeinket az ő anyagi érdekeik miatt.”

Kövess Minket!



Gamer szótár