A minőség rovására ment a CoD: MW3 kapkodós elkészítése

A minőség rovására ment a CoD: MW3 kapkodós elkészítése

Sajnos az elvártak alatt teljesít a játék kampány módja, melynek elég egyértelmű oka van.

Két napja szerdán – november 8-án – jelent meg a Call of Duty franchise következő része, a Modern Warfare 3 – alig egy évvel a Modern Warfare 2 debütálása után. Ez az első olyan CoD, melyet az Activision 69 milliárd dolláros felvásárlása után adtak ki. Mindenki izgatottan vetette bele magát a harcokba, azonban a kampány móddal kapcsolatos vélemények lehangolóak. Lerí róla, hogy nem szántak a fejlesztésére elég időt, ezért összecsapott benyomást kelt.

Több fejlesztő is nyilatkozta, hogy az átlagos Call of Duty játékokkal ellentétben – melyek fejlesztésére körülbelül 3 évet szánnak –, itt kevesebb mint másfél év állt a rendelkezésükre, hogy végezzenek a projekttel. 

Ezeket olvastad már?

A határidő azért volt ilyen sietős, mivel kiesett egy 2023-as játék, melyet mindenképpen pótolni kellett. Az Activision cáfolja, hogy a Modern Warfare 3 eredetileg csupán egy kiegészítőnek indult volna, de több mint egy tucat fejlesztő állítja ennek az ellenkezőjét. Ők arról tudtak, hogy egy a Moders Warfare 2 közvetlen folytatása készül, mely bővítésként funkcionál majd, csupán később közölték velük, hogy ez egy teljes értékű játékként fog megjelenni. 

A Sledgehammer – videójáték-fejlesztő cég – több alkalmazottja is átverve érzi magát, ugyanis annak ellenére kellett rengeteget túlórázniuk és éjszakánként, valamint hétvégente is dolgozniuk, hogy megígérték nekik ez többé nem fordul elő.

Összességében tehát ezek állnak az elszúrt kampány mód mögött, melyet a kritikusok és a játékosok egyaránt lehúztak. Remélhetőleg ebből vonnak le a jövőre vonatkozó következtetéseket, de valószínűleg a következő évek ütemterve ettől függetlenül változatlan marad.

Kövess Minket!



Gamer szótár