Gaming: Bejelentette az új konzolját a Steam, azaz a Valve

Gaming: Bejelentette az új konzolját a Steam, azaz a Valve

"Új" konzolon lehet majd hamarosan élvezni a Steam legjobb és legrosszabb játékait is.

A hatalmas Valve, azaz Gabe Newell és csapata hivatalosan bejelentette, hogy hamarosan piacra dobják a világ második legnépszerűbb kézikonzoljának új verzióját. A Nintendo Switch után a Steam Deck is megkapja a maga OLED-kijelzőjét, így még szebbek lesznek majd az aprócska képernyőn megjelenő videójátékok. A cég kitért arra is, hogy tervben van egy bizonos Steam Deck 2 is, azonban ennek fejlesztési munkái még gyerekcipőben járnak, ezért 2-3 évig még biztosan nem kell számítani az érkezésére a számozott folytatásnak.

Ezeket olvastad már?

Miben lesz még más a Steam Deck OLED?

A felturbózott kijelző csak egy dolog, ennél több újdonságot is tartalmaz majd a ház. Megnövelik az akkumulátor kapacitását, hogy még tovább lehessen egyetlen töltéssel nyúzni a készüléket, valamint egyéb hardveres fejlesztéseket hajtanak végre a tökéletes játékélmény érdekében. Az új modell első darabjainak szállítása november 16-án kezdődik, avagy kevesebb, mint egy héten belül már a kezükben tarthatják a gamerek az első OLED-verziókat. A legolcsóbb változatokért 549 dollárt, a legdrágábbért (több memória és különleges szállítótáska) 679 dollárt kér el a Valve, vagyis nagyjából 200 000 forintot kell majd kicsengetni a gamereknek, ha szeretnének a legtökéletesebb élménnyel találkozni. Ennyiért már PlayStation 5-öt is kapni, így érdemes azért átgondolni, hogy kihasználásra kerül-e a Steam Deck, mert láthatóan vannak alternatívák a piacon.

Korábban voltak problémák a szállítási lánccal, így nem egyszer fordult elő, hogy csak hónapok után lehetett beszerezni egy-egy kütyüt, de Lawrence Yang, a Steam Deck product designere megerősítette, hogy ezúttal erre biztosan nem kerül sor. 

Kövess Minket!



Gamer szótár