Itt a túlélőjáték ami garantáltan tetszeni fog, íme az Enshrouded

Itt a túlélőjáték ami garantáltan tetszeni fog, íme az Enshrouded

Kedves Irongate, akkor lehet válaszolni egy Valheim 1.0-val.

A túlélő-stílus soha nem tartozott a legnépszerűbb mainstream játékok közé. De ezzel együtt a rajongói bázis már évek óta stabil és szignifikáns. Az olyanok mint a Valheim, az ARK vagy a Don’t Starve az utóbbi években játékosok tízezreit ültették a gép elé. Ha pedig a Rustot is idesoroljuk, akkor a tábor még ennél is nagyobb. Az ilyen játékoknál talán az egyik legvonzóbb aspektus a szabadságban rejlik. Ugyan általában felismerhető egy ösvény, amin lehet előre menni, de senki nem kényszerít, hogy haladjunk is rajta. A saját ritmusunkban fedezhetjük fel a világot, bárhova építhetünk bázist, ha pedig mondjuk a kertészkedéshez van leginkább kedvünk, akkor általában arra is megvan a lehetőség. Abból ítélve pedig, hogy egyre több stúdió készít ilyeneket, úgy tűnik megéri. 

A Keen Games, a Portal Knights fejlesztői még az év elején jelentették be, hogy 20 év után önálló projektbe kezdenek és a túlélő-stílus mellé teszik le a voksukat. Persze, akkor még ez nem kavarta fel igazán az állóvizet. Sokan nem kapták fel a fejüket, hogy egy relatíve ismeretlen stúdió is beszáll a túlélő-buliba. Viszont nemrég megérkezett a játék előzetese és az is kiderült, hogy az Early Accces január 24-én indul.

Az egész pedig nagyon rendben van. Grafika szempontjából egy fokkal jobban néz ki, mint a Valheim. A pár képkocka és a kommentár alapján nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy a karakterünket úgy fejlesszük, ahogy akarjuk. Az építés pedig jobban néz ki, mint az Irongate játékánál. Félreértés ne essék, a léc magasan van. Lehet, hogy a Valheim pixeles kicsit, de ott szinte bármit össze lehet rakni, az épületeknek csak a képzelet szab határt. Ha ezt a Keen Games is össze tudja pattintani, illetve megfejelei az egészet érdekes harci-mechanikákkal, akkor bizony minden vetélytársnak fel kell kötnie a nadrágot. Mert az Enshrouded-ben megvan a lehetőség arra, hogy bárkit letszítson a dobogó legfelső fokáról.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár