A Marvelek immár az MCU szégyenfoltja a pocsék nyitóhétvégét követően

A Marvelek immár az MCU szégyenfoltja a pocsék nyitóhétvégét követően

A film nyitóhétvégéje nem volt rossz, hiszen első helyen végzett a kasszáknál, de ez a bevétel az MCU-n belül már gyalázatosnak számít.

Egy ideje már vergődik a Marvel filmes univerzuma, és úgy tűnik, hogy minden eddiginél nagyobb már az érdektelenség a szuperhősöket iránt. A Comscore adatai szerint ugyanis a Marvelek a stúdió legkevésbé sikeres projektje. Olyannyira siralmas a helyzet, hogy a 2008-as A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk) is nagyobb sikernek örvendett a debütálást követően, mint a Brie Larson nevével fémjelzett produkciót – az Edward Norton féle Marvel-film 15 esztendővel ezelőtt 55 millió dollárral nyitott. A Marvelek mindössze 47 millió dollárra volt jó három nap alatt, bár világszerte ugyan 110 millióg eljutott a bevételeket illetően, de 270 milliós büdzséhez képest ez oltári nagy bukásnak könyvelhető el. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor elég csak megnézni a Metacritic értékeléseit: kritikusok 50%, míg a felhasználók 3,6 pontot adtak rá átlagban. Roppant érdekes, hogy a Rotten Tomatoes oldalán ugyanezen mutatók 62 és 84%.

Ezeket olvastad már?

Összességében egyébként a Marvelek a harmadik olyan Marvel-film, amely 60 millió dollárnál kevesebbet kalapozott össze a nyitóhétvégéjén, míg ebben a sorban az első A Hangya (Ant-Man), amely 57 millió dollárral kezdte a pályafutását 2015-ben.

„A Marvel esetében a legtöbb filmnek jót tett a jó hírnév, és a fejezetről fejezetre történő várakozás elősegítette az egymást követő kasszasikereket. Az Infinity Saga utáni világ azonban erőteljesen megváltozott és a közönségnek is egyre magasabbak az elvárásai.” – mondta Shawn Robbins, a BoxOffice Pro vezető elemzője.

A film kapcsán pedig több mindent is megpróbált felhasználni a stúdió, hiszen merítettek a Disney+-on futó Marvel tévésorozatokból is, mint például a WandaVision és a Ms. Marvel, de úgy tűnik ez sem érte el a kívánt hatást. Mindezt úgy, hogy ezen a hétvén a második helyet egy olyan produkció húzta be, amely már harmadik hete része a moziműsornak. A Five Nights at Freddy's" még most is 9 millió dollárt gyűjtött, pedig már online is elérhető a Peacock előfizetői számára.

Kövess Minket!



Gamer szótár