Új karakterekkel forog a felemásra sikeredett Mortal Kombat film 2. része

Új karakterekkel forog a felemásra sikeredett Mortal Kombat film 2. része

Egy kép megerősítette, hogy nekiláttak a munkálatoknak.

2021-ben végre a nagyvilág elé tárták az ikonikus verekedős játék új filmadaptációját is, azonban a Mortal Kombat első felvonása több sebből is vérzett. Számtalan kritika érte a karakterek ábrázolását, hiszen például sokan Mileena és Raiden castingját sem igazán értették. Az abszolút legrosszabb szereplő viszont egyértelműen Reiko volt, Shao Kahn tábornokából egy végtelenül ostoba verőembert csináltak. Ezen kívül a sztori keszekuszaságát és megváltoztatását is kifogásolták egyesek, illetve a bunyók minősége is hagyott némi kívánnivalót maga után. A legnagyobb rajongók számára még mindig az 1995-ös alkotás az etalon. Mindenesetre érdekelt annyi embert, hogy a folytatás is zöld utat kapott, a forgatásoknak pedig már neki is láttak – főleg, miután véget ért a SAG-AFTRA sztrájk és így az utolsó akadály is elhárult. Az egyik nagy erénye egyébként az új filmnek – és valószínűleg a második felvonásnak is –, hogy R besorolást kapott, ezért a videójátékban látott brutalitás a vásznon sem maradt el, bár a CGI bizonyos jeleneteknél nem mondható kiemelkedőnek.

Ezeket olvastad már?

Az olyan videojáték-adaptációk sikere után pedig, mint az HBO-s The Last of Us és a Netflix két sorozata, az Arcane és a Castlevania, végre felfelé ívelnek a dolgok ezen a téren is. Ezért nem meglepő, hogy a Mortal Kombat 2-nek még idén nekiláttak. Simon McQuoid rendező visszatér a folytatásra, a forgatókönyvet pedig a Moon Knight sztorijáért felelős Jeremy Slater írja. Az első Mortal Kombat-film bemutatott egy teljesen új harcost is, Cole Youngot (Lewis Tan), és mint kiderült, az egész történet mozgatórugója is ő lett. Kiválasztottként joga van részt venni a Mortal Kombat versenyen, amely egy ősi hagyomány révén a Földi Birodalom legjobb harcosait állítja szembe Külvilág legjobbjaival. Ha a földi csapat győz, a birodalom biztonságban lesz. Ha azonban veszítenek, Külvilág hódítóinak joga van megszállni őket és leigázni a népüket – bízzunk benne, hogy most már tényleg a torna kapja majd a fókuszt a filmben. Cole-on kívül olyan klasszikus karakterek is visszaköszönnek majd egyébként a képernyőn, mint Kano (Josh Lawson), Sonya Blade (Jessica McNamee), Liu Kang (Ludi Lin), Sub-Zero (Joe Taslim), Raiden (Tadanobu Asano), Jax (Mehcad Brooks) és Kung Lao (Max Huang) – de Shang Tsung, Nitara, Kabal, Reiko és Reptile is feltűnik.

Az MK2-ről egyelőre nem sokat tudni, de egyes pletykák szerint Johnny Cage (Karl Urban) lesz az egyik főszereplő, emiatt pedig kicsit háttérbe szorulhat Liu Kang a történetben. Cage egy B-listás akcióhős, aki saját maga csinálja a mutatványait, és folyamatosan ég benne a bizonyítási vágy, miközben a legtöbb élethelyzetet humorral igyekszik megtöltetni a maga sajátos módján. Ahogy a karakter a játékok során egyre érettebbé válik, meghódítja végre szíve választottját, Sonya Blade-t, gyermeke születik tőle (Cassie Cage), aki a szülei nyomdokaiba lépve a földi csapat egyik oszlopos tagja lesz. Karl Urban azonban nem az egyetlen új színész, aki csatlakozott a stábhoz, hiszen rajta kívül ott lesz még a forgatásokon Tati Gabrielle, mint Jade, Adeline Rudolph mint Kitana hercegnő, CJ. Bloomfield, mint Baraka, és Ana Thu Nguyen, mint Sindel.

Karl egy képpel is megerősítette, hogy valóban elstartolt a forgatás – ezek alapján pedig 2024 végén vagy 2025 első felében számíthatunk a film debütálására:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Karl Urban (@karlurban) által megosztott bejegyzés

Kövess Minket!



Gamer szótár


Szerinted melyik karaktert ábrázolták az 1. részben a legrosszabb módon?

  • 0 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %