Kinek kell a pénz, ha ingyen szendvicsért is játszhatsz?

Kinek kell a pénz, ha ingyen szendvicsért is játszhatsz?

Fél évre elég szendvicset lehetett nyerni egy svéd LAN-on.

A kevésbé bejáratott e-sport versenyek általában azzal próbálnak kitűnni a többi közül, hogy hatalmas nyereményalapokat kínálnak vagy egzotikus helyszínekre viszik a játékosokat. A kifejezetten lokális LAN-okon vagy a kisebb költségvetésű, ranglétra alapú megmérettetéseken persze még előfordul a klasszikus billentyűzet-egér kombinációból vagy skinekből álló nyereménycsomag is, de ez egyre ritkább – minden a pénz körül forog már.

Ezért is volt annyira meglepő az a Stockholmban rendezett LAN, amelyen pár ezer dollárral, valamint ingyen szendvicsekkel távozhattak a győztesek. A Subway Suberior League Counter-Strike 2 versenyét, mint azt a neve is sugallja, a Subway étteremlánc szponzorálta. A nyolc svéd csapattal induló tornán pedig nem csak a pénzért, hanem fél évnyi ingyen szendvicsért küzdhettek a felek.

A furcsa nyereményre Scoobster, a Dust2.us munkatársa hívta fel a figyelmet, miután sem a Liquipedián, sem a HLTV-n nem tűntették fel ezt az információt a szervezők. A tornát megnyerő Alliance játékosainak elmondása alapján úgy működik a dolog, hogy mostantól 6 hónapon át minden héten minden játékosuk egyszer ehet egy ingyenes, 15 centiméteres szendvicset a Subwayben. Ami mint kiderült, visszalépés tavalyhoz képest, ugyanis a Suberior League győztese korábban még 12 hónapon át kaphatott ingyen ebédet. Szóval a nagy „e-sport tél” a szendókra is lecsapott.

Borítókép: Alliance

Kövess Minket!



Gamer szótár