Bemutatta a Xiaomi a saját fejlesztésű autóját, ismerd meg  a SU7-et

Bemutatta a Xiaomi a saját fejlesztésű autóját, ismerd meg a SU7-et

Az okoskütyüiről elhíresült gyártó belevág valami sokkal nagyobba.

Hivatalosan bemutatta első saját fejlesztésű, teljesen elektromos gépjárművét a Xiaomi, amelyet főleg az okostelefonjairól ismer a világ. A kínai cég legújabb projektjéről már hónapokkal ezelőtt szivárogtak ki információk, amelyek a tegnapi leleplezés tükrében végső soron igaznak bizonyultak. A SU7 névre keresztelt szedán gyártása hamarosan elkezdődik, így már lehet lélekben készülni arra, hogy egy újabb logóval kell megismerkedni az utakon.

Ezeket olvastad már?

Xiaomi SU7 paraméterei

A teljesen elektromos autó 4997 mm hosszú, 1963 mm széles és 1455 mm magas, a tengelytáv 3000 mm. 19" és 20"-os abroncsokat lehet rászerelni, amelyeken gördül a nagyjából két tonnás váz. A maximális sebesség 210 km/h és 265 km/h között változik az aktuális típustól függően. A motorteljesítményre sem lehet panasz, a hátsó kerekeket egy 220 kW, az elsőt maximum 495 kW erővel lehet meghajtani. A csomagtartó fedélen található aktív légterelő elem is a sportosságról árulkodik, tényleg minden adott tehát ahhoz, hogy a dinamikus vezetés kedvelőit kiszolgálja az eszköz. A három változatban kapható (SU7, SU7 Pro és SU7 Max) autó tömeggyártása 2023 decemberében kezdődik, az első tulajdonosok 2024 februárjában már rátaposhatnak a gázra.

Aki szeretne egy ilyen járgányt szerezni, annak érdemes felkészülnie ara, hogy nagyjából 15-20 millió forinttól indulnak majd a belépő szintű modellek.

A Xiamoi SU7-ről az alábbiakban találsz további képeket!

Te mennyit fizetnél ki egy új elektromos autóért?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár