Egy LGBTQ+ zászló miatt háborodtak fel a Suicide Squad iránt érdeklődő gamerek

Egy LGBTQ+ zászló miatt háborodtak fel a Suicide Squad iránt érdeklődő gamerek

Volt, aki egyenesen odáig ment, hogy azt mondta, nem fogja megvenni a játékot.

A héten végre láthattuk mozgásban is a Rocksteady következő nagy dobását, a Suicide Squad: Kill The Justice League-et. A közel 20 perces videóban a harctól a pályán történő utazáson át az átvezetőkig mindenbe betekintést nyerhettünk, miközben a fejlesztők elmondták, hogy mit miért csináltak. A szemfüles játékosokat viszont nem ez mozgatta meg a leginkább, hanem egy LGBTQ+ zászló, ami alig néhány másodpercig látható a videóban.

A videóban 14:25 körül látható zászló miatt többen is felháborodtak, ami aztán vitát generált a kommentszekciókban Twitteren/X-en. Volt, aki egyenesen odáig ment, hogy azt mondta, nem fogja megvenni a játékot, amiért szivárványszínű a fal. Míg másoknak inkább azzal volt baja, hogy nem látják, hogyan lehet egy ilyen zászló egy olyan sötét és bűnös városban jelen, mint amilyen Gotham is. Nos, lehet ott kezdődik a probléma, hogy a játék nem Gothamben, hanem Metropolisban játszódik...

Ezeket olvastad már?

Természetesen a többségnek azzal kapcsolatban volt kifogása, hogy miért kell woke-nak lennie a játéknak vagy politikai állást foglalnia a fejlesztőknek. Azonban az ilyesfajta társadalmi kérdések reprezentációi a képregény médiumával egykorúak, nem a Rocksteady munkatársai találták ki. Ha csak konkrétan a Suicide Squadra fókuszálunk, a játékban megjelenő karakterek közül kettő is LGBTQ+-nak számít. Harley Quinn biszexuális, hiszen Joker mellett Poison Ivy-val is összeboronálták őt a füzetekben. King Shark pedig John Constantine exeként jelent meg az egyik Justice League Dark animációs filmben.

Szóval egy ilyen zászlós kikacsintásnak nem szabadna rögtön kivágnia a biztosítékot, amikor LGBTQ+ karakterek a főszereplők egy játékban.

Kövess Minket!



Gamer szótár