Megmentheti az új The Witcher anime a Netflixes szériát?

Megmentheti az új The Witcher anime a Netflixes szériát?

Egy teljesen új világba kalauzol majd minket a Sirens of the Deep.

A 2019-es The Witcher-sorozat első évada jól sikerült. Ennek az oka abban keresendő, hogy a készítők nagyjából ragaszkodtak az alapanyaghoz és persze az is sokat segített, hogy Henry Cavill nagyszerűen hozta Geralt karakterét. Ami nem kell csodálkozni, hiszen a brit színész többször elmondta, hogy rajongója a Vaják-sorozatnak. Aztán jött a második felvonás, ahol már ugyan voltak gondok, de azért még a nagy egész rendben volt. De azóta hatalmasat zakózott a Blood Origin, a harmadik szezon is csak egy csúfós közepest tudott behúzni és Cavill szögre akasztotta a kardokat, mivel a Netflix gyakorlatilag, ahol lehet átírta Sapkowski művét. 

Viszont a 2021-es Nightmare of the Wolf beékelődik egy kicsit, hiszen a spin-off anime meglepően jól hasított. A rajongók kíváncsiak voltak Vesemir életére és persze arra is, hogy honnan indult Geralt. A 7.2-es IMDB-értékelés ugyan nem kiemelkedő, de ez már bőven az a kategória, amire szívesen ránéz az ember. A történetnek pedig nincs vége, pár nappal ezelőtt a Netflix csatornáján megjelent a következő előzetes.

Az egész alapja most megint Sapokowski lesz, mégpedig a Little Sacrifice novella, amiben Geralt az emberek és a sellők közötti konfliktust próbálja megoldani. Az persze nyilvánvaló, hogy nem csak egy politikai konfliktusról olvashatunk, bizony szörnyetegek is beszállnak a buliba, hogy ne legyen olyan unalmas az egész. A Fehér Farkas hangját a játékokból ismert Doug Cockle kölcsönzi majd, de mellette Joey Batey és Anya Chalotra is feltűnik, mint Jaskier és Yennefer. Ami pedig azt is jelenti, hogy a széria kapcsolódik majd az élőszereplős adaptációhoz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a harmadik évadban Cirilla még énekel is erről egy picit.

Hogy ezzel meg lehet-e esetleg menteni a Netflixes The Witchert, arra sajnos nem tudjuk a választ. Vélhetően, ahogy a Nightmare of the Wolf, ez is rendben lesz. Nem kell számítani tűzijátékra vagy világmegváltó dolgokra, de az előzetes alapján egy stabil szériának nézünk elébe. Viszont a fő csapásvonalon nagyon sokat kéne változtatni, hogy a rajongók újra elővegyék és ebben egy jó spin-off csak korlátozottan tud segíteni. Ettől függetlenül én lennék a legboldogabb, ha tévednék.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár