Egyre többen pártolnak el a Starfieldtől, hogy más RPG-kel játszanak

Egyre többen pártolnak el a Starfieldtől, hogy más RPG-kel játszanak

Rengeteg "időrabló" játék van most a piacon, és akkor még nem esett szó a régi klasszikusokról.

Hiába került a Starfield dobozára (ami egyébként nem tartalmazott valódi lemezt) egy hatalmas Bethesda-felirat, ezzel együtt viszonylag simán indulhatott el világhódító útjára a 2023-as ősz első igazán nagy dobása. A legnagyobb problémája a gamereknek szeptember elején az volt, hogy a Baldur's Gate 3 mellett nem volt igazán idejük arra, hogy belevessék magukat egy újabb grandiózus kalandba. Ennek ellenére viszonylag erősen nyitott mind Steamen, mind a Game Passben a Todd Howard nevével fémjelzett RPG, azonban ez a lendület gyorsan elhalt. Jelenleg már köze nincs a játékosszámok alapján a legjobbakhoz a Starfieldnek, de még lehet bízni abban, hogy a november végén érkező patch majd újra életet lehel a kissé haldokló játékba.

Ezeket olvastad már?

Nem halott még, de nem is él igazán

Jelenleg a Steam statisztikái alapján nagyjából a 60. legnépszerűbbként lehet hivatkozni a Bethesda alkotására, ami annak fényében kicsit furcsa, hogy néhány hellyel mögötte ott lohol a 2011-ben megjelent The Elder Scrolls V: Skyrim. Persze, a közösségi támogatás, a rengeteg mod és a hatalmas kultusz hármasa garantálja, hogy a Skyrim egy darabig még biztosan nem lesz az enyészeté, ezt nem vitatja senki. Azonban az már kicsit érdekesebb, hogy a Cyberpunk 2077, ami "csak" egy DLC-t kapott, hogyan mozgathat meg négyszer több gamert. 

Az erős, de mindenképpen árulkodó "átlagosnál kicsit jobb" értékelések mutatják, hogy nem lett rossz játék a Starfield, sőt! Megvannak a maga apró fogásai, amelyek kiemelik a versenytársak közül, de néhány tucat óra után gyakorlatilag nem tud újdonságot nyújtani. Egy jobb bázisépítésre, még kidolgozottabb űrhajós epizódokre, változatosabb küldetésekre, több frakcióra épülő csomag kifejezetten sokat tehetne azért, hogy újra régi fényében tündököljön az űr-RPG-k egyik csillaga.

Kövess Minket!



Gamer szótár