Történelmi mélyponton az MCU a Marvelekkel, amire az egyik főszereplő is reagált

Történelmi mélyponton az MCU a Marvelekkel, amire az egyik főszereplő is reagált

A Marvelek hivatalosan is az MCU történetének legrosszabb debütálását hozta össze.

Egyesek – főleg a Marvel és a Disney – nagy reményeket fűztek a Marvelekhez (The Marvels), de már a premiert követően kirajzolódott, hogy valami nagyon nincs rendben a produkcióval. A nyitóhétvégét követően pedig még rosszabb a helyzet, a film második hete ugyanis elképesztően gyengére sikeredett, és a visszaesés szemmel látható – 10.2 millió dollárt gyűjtött csak az Egyesült Államokban, ami 78%-os csökkenést jelent –, ráadásul egy másik nagy franchise ellen is csatát veszített.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) megjelenésével bonyolultan indult az év a stúdió számára, hiszen a Jonathan Major elleni vádak miatt nagyon úgy tűnik, hogy a Marvel Studiosnak teljesen át kell alakítania az eddigi terveit a következő fázisok kapcsán. Aztán befutott A galaxis őrzői vol. 3. (Guardians of the Galaxy Vol. 3), amely nagy sikert aratott és visszahozta a reményt, hogy jó útra térhet az MCU.

Ezeket olvastad már?

Az írók és színészek sztrájkjai miatti késések, majd később a Titkos invázió kritikái után azonban a helyzet ismét kedvezőtlenné vált a franchise számára. A Loki második évada aztán ismét életet lehelt a rajongókba, de ez nem tartott sokáig, mivel mozikba került a Marvelek, amely ismét bebizonyította, hogy még az egykor érinthetetlen franchise is ugyanolyan gyarló, mint bármelyik másik. És a helyzet egyre rosszabb.

A The Hollywood Reporter szerint a Marvel Kapitány nevével fémjelzett film a második hétvégéjére 77,8%-os visszaesést produkált, ezzel a Marvel Studios eddigi legrosszabb teljesítményét is sikerült összehoznia. De ez még nem minden, az is kiderült, hogy a szuperhősös műfajban ez minden idők legnagyobb visszaeséses, megelőzve még az olyan küszködő DC-s alkotásokat is, mint a Black Adam és A Flash. Azt már talán meg sem kellene nagyon említeni, hogy az Éhezők viadalának új felvonásával – Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (The Ballad of Songbirds & Snakes) – szemben esélye sem volt, hiszen az előzményfilm megszerezte az első helyet a bevételek terén ezen a hétvégén.

Iman Vellani, aki Ms. Marvelt alakítja a filmben – és korábban egy saját sorozatot is kapott már – eközben megosztotta véleményét a film pocsék teljesítményét követően:

„Nem akarok olyasmire koncentrálni, amit nem én irányitok, mert mi értelme lenne? ... Ez Bob Igerre tartozik. [A bevételhez] semmi közöm ... Elégedett vagyok a kész termékkel, és azok az emberek, akik fontosak nekem, élvezték a filmet.”

Kövess Minket!



Gamer szótár