LoL: Egyszerűen szánalmasnak tartja a közösség a Riot Games legújabb húzását

LoL: Egyszerűen szánalmasnak tartja a közösség a Riot Games legújabb húzását

Bizonyára nem ilyen fogadtatásra számította a "producerek", amikor áldásukat adták a legújabb videóra.

A Riot Games egyszerre több vasat tart a tűzbe. A legnagyobb projekt minden kétséget kizáróan a League of Legends, ugyanis világszerte havonta több mint 100 millióan lépnek be a kliensbe. Remekül haladnak előre a munkálatok a VALORANT háza táján is, több térkép, több ügynök, nagyobb versenyek várják azokat, akik szeretnének alternatívát találni a CS2, R6S és OW2 mellett. A mobilosokra is gondoltak természetesen a vállalatnál, nekik készült el a Wild Rift, ami gyakorlatilag egy az egyben a LoL-t ültette át kézben fogható készülékekre. A siker nem volt garantált, ugyanis az ázsiai régión kívül nem igazán tudtak teret nyerni azok a játékok, amelyek az okostelefonokra és -tabletekre készültek. Felmérte ezt a Riot is, ezért az esport részét a WR-nek gyakorlatilag csak és kizárólag Ázsiában lehet ma már megtalálni.

Ezeket olvastad már?

De mi van most a Wild Rifttel, amin hirtelen minden LoL-os elkezdett pörögni?

Sivir a mai napon csatlakozik az elérhető lövészekhez a mobilos LoL-ban, azonban a megjelenéshez készült hősbemutató videóval talán túl messzire merészkedett a Riot. Nemes egyszerűséggel "odaültették" a mesterséges intelligenciát a mikrofon mögé, hogy ő mondja fel a szöveget, amit megírtak neki. Lehet, hogy 2023-ban a valaha volt legnagyobb költségvetésből dolgozik a fejlesztő-kiadó, de egy narrátort ezek szerint nem tudtak megfizetni nagyjából egy órányi munkára. 

Utólag már lehet a Riot is másképp döntene (főleg azok után, hogy a legnagyobb közösségi fórumon a "szánalmas" reakció kapta eddig a legtöbb támogatást), de addig is hallgassátok meg milyen az, amikor az AI elveszi a munkát, avagy Sivir helyett Severe a Wild Rift legújabb hőse.

Frissítés

Időközben kiderült, hogy nem AI, hanem egy valódi ember kölcsönözte a hangját a videóhoz. Állítása szerint a hangtechnikusok/vágók torzították el szinte a felismerhetetlenségig a sávokat, ennek lett az eredménye ez a nagyon furcsa végeredmény. Ettől függetlenül a Riot igenis ránézhetne arra, hogy mi kerül ki a neve alatt...

Kövess Minket!



Gamer szótár