A BP5 kiválóságára nem volt ellenszer az OGEX Rocket League döntőjében

A BP5 kiválóságára nem volt ellenszer az OGEX Rocket League döntőjében

A területi döntőket is felülmúló izgalmaknak lehettünk szem- és fültanúi a hétvége folyamán!

Az Országos Gaming Expo Rocket League versenyének csoportkörében gólgazdag mérkőzéseket láthattunk, ugyanis nem a védekezésről szóltak ezek az összecsapások. Az egyes csoportokból végül a három legtöbb győzelemmel rendelkező játékos jutott az egyenes kieséses szakaszba, így alakult ki a 12 csapatos rájátszás mezőnye. A csoportelsők kipihenhették a mérkőzések fáradalmait, mivel ők extra kiemelést kaptak a különleges lebonyolítási struktúra alapján, így egy körrel közelebb kerültek az ágrajzban a döntőhöz, onnan várták a többi nyolc bejutott játékosból ki lesz majd az ellenfelük a negyeddöntőkben. 

A top 8-ba, többek között beverekedte magát Mateos, zsiga., a Budapest Five két igazoltja Mstr. és Meshinn, valamint az egész OGEX RL egyik legnagyobb fiatal tehetsége, mister_monsuun is. A szemtelenül fiatal srác egy interjú keretei között kifejtette, hogy az esportban képzeli el a jövőjét. Először Magyarországon nyerne meg mindent, ami lehetséges, a későbbiekben azonban külföldön is kipróbálná magát.

Ezeket olvastad már?

Miután lezajlottak a negyed- és elődöntők Mateos és Mstr. párharca következett a bronzéremért, ami egyetlen mérkőzés híján kimaxolta a rendelkezésre álló pályákat. A Bo7-es széria első két meccsét Mateos húzta be, de Mstr. nem tört meg, hanem mozgósította minden erejét, így sikeresen véghez vitte a „fordított söprögetést”. Ezzel megszerezte a harmadik helyért járó bronzérmet és a 100 ezer forintot.

A bronzmérkőzés után kezdetét vehette a végső leszámolás, ami az ismert Rocket League legenda Meshinn és a fiatal feltörekvő mister_monsuun között zajlott. A Bo7-es széria első három pályáját a BP5-ös esportoló nagy magabiztossággal uralta, minden alkalommal legalább három góllal sikerült ellenfele fölé kerekednie. A negyedik pályán összejött mister_monsuun számára a szépítés, azonban ennél több nem volt már benne.  Összességében a kihívónak nem volt miért szomorkodnia, szépen csillog az ezüstérem, valamint 200 ezer forint is ütötte a markát. A hétvége sztárja azonban Meshinn volt, aki összességében teljesen megérdemelten, domináns teljesítménnyel magasodott mindenki fölé a hétvégén. Jutalma az örök dicsőség mellett a hatalmas serleg, továbbá a 350 000 forintos főnyeremény.

Kövess Minket!



Gamer szótár