A jövő már itt van

A jövő már itt van "öreg": AI-lány énekel egy AI-dalt egy AI-videóban

Valaki vagy valakik úgy gondolták, hogy erre az AI-muzsikára szüksége van a társadalomnak.

Miközben Hollywoodban az évtized legnagyobb sztrájkja robbant ki, melynek egyik témája a mesterséges intelligencia túlságosan nagy térnyerése volt, addig itt van Anna Indiana, aki bemutatkozott a közösségi médiában. Anna egy AI dalszerző, szövegíró, énekes és előadóművész, aki boldogan énekli a nem virtuális közönségének első dalát, a Betrayed by this Townt. Természetesen Anna nem valóságos, hanem az emberi találékonyság, tudás, kreativitás és tapasztalat kivetülése olyan formában, ami mindenki számára befogadható. Vagy legalábbis ezt szeretné elérni...

Ezeket olvastad már?

AI-dal kezdetektől a feléneklésig

A dalszöveg megírása önmagában nem egy túl bonyolult feladat, elég csak abból kiindulni, hogy már 2012-ben elkészült az Ákos-dalszövegeket generáló program. Miután megvan a mondanivaló, jöhet a dallam, az ütem, maga a melódia, amit szintén az AI alkotott meg. Ha az elmúlt harminc év összes popdalát meghallgatnád, akkor szinte biztosan nem lenne egyetlen olyan másodperce sem Anna első nótájának, ami ismeretlen lenne számodra. A végső ütést maga az éneklés viszi be a hallgatóságnak, ugyanis egy ilyen produkcióval az összes tehetségkutatós selejtezőből hazazavarnák a művésznőt.

Ha ez a jövő, akkor egyelőre nem kell attól félnie a zeneiparnak, hogy a mesterséges intelligencia egyik pillanatról a másikra leigázza ezt a szektort. Mindeközben élvezzétek a határtalan kreativitás fájáról leszakított gyümölcsöket, avagy itt egy B1 battle droid, aki épp a Fortunate Sont énekli.

Kövess Minket!



Gamer szótár