Már játszhatunk is a Youtube-on, de van egy feltétele

Már játszhatunk is a Youtube-on, de van egy feltétele

Egy új funkcióval bővül a platform.

A Youtube az elmúlt időszakban hatványozottan szeretné rávenni a felhasználókat, hogy fizessenek elő a szolgáltatásra. Ennek érdekében ádáz csatát vívnak a reklámblokkoló szoftverekkel és az ezt használó fogyasztókkal. Ezen túlmenően viszont most a videójátékok világába is belekóstolnak, a terjeszkedés részeként pedig többféle címet is kipróbálhatnak az oldal használói – legalábbis az előfizetők.

Ezeket olvastad már?

A platform a prémium felhasználóknak hozzáférést biztosít egy sor online játékhoz, amelyeket közvetlenül a mobil- vagy az asztali alkalmazáson keresztül lehet játszani. A Playables névvel ellátott kísérleti funkciót a vállalat először szeptemberben mutatta be egy szűk körnek. A YouTube ezt követően az közelmúltban értesítést küldött a Premium előfizetőknek, amelyben tájékoztatta őket a Playables-ről, és lehetővé tette számukra, hogy kipróbálják azt. Ha valaki pénzt áldoz a videómegosztó portálra, akkor összesen 37 minijátékkal is elütheti már az idejét. Ezt gyakorlatilag úgy kell elképzelni, hogy a YouTube-on belül lehet megtalálni a programokat és nem kell letölteni vagy telepíteni őket.

A választék egyébként nem túl kihívásokkal teli, de azért olyan közönségkedvencek is helyet kaptak köztük, mint az Angry Birds Showdown, a Brain Out, a Daily Solitaire, a The Daily Crossword. A felhozatal egyébként folyamatosan változik majd, és a YouTube Premium értesítése szerint a játékok első körben 2024. március 28-ig lesznek elérhetőek. Jelen állás szerint a Premium-tagok a teljes játékkönyvtárat z Explore fülre kattintva a "Playables" szekcióban találják meg.

Ez a fajta kísérlezetés a Youtube részéről nem újdonság, hiszen gyakran bővül az oldal kínálata olyan funkciókkal – a fizetős felhasználók számára –, melyeket előtte egy hosszabb tesztfázis előz meg, mielőtt véglegesen is hozzáadnák a kínálathoz. A Playables mellett a Premium tagok például elcseveghetnek a YouTube AI botjával is, ami lehetővé teszi, hogy bárki kérdéseket tegyen fel a megtekintett videóval kapcsolatban.

Úgy tűnik tehát, hogy a YouTube Playables a kevésbé komoly játékosokat szólítja meg, mint inkább a fizetős előfizetők élményét szeretnék vele növelni.

Kövess Minket!



Gamer szótár