Nem hétköznapi DLC-vel bővül a magyar fejlesztésű King Arthur: Knight's Tale

Nem hétköznapi DLC-vel bővül a magyar fejlesztésű King Arthur: Knight's Tale

Egy teljesen új oldaláról ismerhetjük meg a kilencedik légiót.

2021-ben látott napvilágot a Neocore sötét tónusú fantasy világában játszódó King Arthur: Knight's Tale, amely alapvetően egy körökreosztott taktikai RPG.

A King Arthur: Legion IX elnevezésű kiegészítő 2024-ben jön és bizony egy kicsit még jobban felkavarja az eddig megismert történetet. A DLC-ben a sztori szerint egy római zombikból álló sereg szállja meg Avalon szigetét, hogy ott kolóniát alapítson. A legjobb az egészben, hogy nem nekünk kell megvédeni a szigetet az élőholtak seregétől, hanem mi állhatunk az invázió élére.

Ezeket olvastad már?

Ez a római légió a Kr. u. első században állomásozott Britanniában, azonban a második századra teljesen eltűnt a feljegyzésekből, anélkül, hogy bármely forrás megemlítette volna, mi lett vele. Ez tudományos körökben sok találgatáshoz vezetett, valamint ihletet adott a regényíróknak, ami végül az Artúr-legendával való összekapcsolódáshoz vezetett.

A Legion IX egy teljesen új kampánnyal érkezik, amely részletesen bemutatja, hogyan készül a légió az invázióra, és hogyan tárja fel egy római kolónia maradványait Avalonban. Továbbá az új főhőssel kell felfedeznünk a tó úrnőjének rejtett titkait. A kiegészítő új hősöket, ellenségeket és harci mechanikákat is magával hoz, ráadásul egy fordulatot is rejt az Artúr-legendával kapcsolatban. A kiadó bejelentése nyomán az is kiderült, hogy a King Arthur: Knight's Tale 2024. február 22-én jelenik meg PS5-re és Xbox Series X|S-re.

A PC-s játékosoknak viszont már december 2-án karácsony lesz, miután befut a nagy 2.0-s frissítés is az alapjátékhoz. A King Arthur: Knight's Tale 'Nagyon pozitív' értékeléseket kapott a Steamen, szóval aki szereti ezt a stílust és valami különlegességet keres az ünnepekre, mindenképp megéri lecsapni rá.

Egy dolog biztos: a King Arthur: Legion IX olyan módon mutatja be majd az eseményeket, amilyenre eddig még nem volt példa.

Kövess Minket!



Gamer szótár