Mindig tudd, hol a határ: Addig streamelt a srác, amíg belehalt!

Mindig tudd, hol a határ: Addig streamelt a srác, amíg belehalt!

Tragédia, ami történt.

Bizonyára veletek is előfordult már, hogy bár már elképesztően fáradtak voltatok, csak még egy meccs, csak még egy rész, csak még egy oldal erejéig, de rávettétek magatokat arra, hogy ne menjetek el aludni, hiába jelzett már a szervezetetek. November 10-én egy kínai srác annyira túlzásba vitte a streaminget, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. A halál okának a kimerültséget állapították meg a szakemberek.

Ezeket olvastad már?

Mi vesz rá valakit arra, hogy a határokat feszegesse?

Mindig van választás, azonban ott és akkor rosszul döntött Li Hao. Egy cég megkereste őt, hogy 26 nap alatt 240 órányi élő tartalmat állítson elő, valamint emellé még 15 videót készítsen el ugyanebben az időintervallumban. Az őrületes követelményeknek igyekezett megfelelni a fiatal férfi, azonban egymást követő ötödik brutális mennyiségű közvetített óraszámú napja után nem bírta tovább azt, hogy csak és kizárólag a munkának él. A munkáltató részéről meghatározott éjszakai műszakra történő váltás lehet, hogy nagyobb bevételt jelentett, azonban ez nem vigasztalja a szülőket, akik elvesztették gyermeküket. A cég 700 amerikai dollárnak megfelelő kompenzációval próbálja a felelősséget lesöpörni magáról, de bármikor dönthetnek úgy a családtagok, hogy jogi útra terelik az ügyet.

A cég elismerte, hogy az élő tartalomgyártás során nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a szükséges fizetés megkeresése, valamint a túlórák bevállalása vonatkozásában. Ami biztos azonban, hogy a streamereket alkalmazó vállalat mossa kezeit, álláspontjuk szerint ők egyáltalán nem felelősek azért, ami történt Li Haóval.

Kövess Minket!



Gamer szótár