A 2024-es Ünnepi hadművelet: Esemény-útmutató

A 2024-es Ünnepi hadművelet: Esemény-útmutató

A 2024-es Ünnepi hadművelet során a megszokott garázs helyén egy ünnepi falut fogsz találni, amely magában hordozza majd az évszak hangulatát, és tele lesz barátságos karakterekkel. 

2024-es Ünnepi hadművelet során a megszokott garázs helyén egy ünnepi falut fogsz találni, amely magában hordozza majd az évszak hangulatát, és tele lesz barátságos karakterekkel. Tedd még ragyogóbbá a falvadat, és alakítsd ízlésed szerint az ünnepi díszekkel! Idén egy új sztárvendég lesz az ünnepség védnöke: Vinnie Jones, a méltán híres brit labdarúgó és színész, aki küldetéseivel és megbízásaival egyedi fűszerezést ad majd az eseménynek. Csatlakozz a sürgés-forgáshoz, és készülj fel az óriási ünneplésre!

Esemény-összefoglaló

  • Dátumok: Kezdés: 2023. december 1., befejezés: 2024. január 8.
  • Garázsátalakítás: A garázsod ünnepi faluvá alakul, amelyben helyet kap a sztárvendégünk főhadiszállása, egy karácsonyfa, egy vásár és egy installáció is. A falud megőrizheti tavalyi nevét, de akár át is nevezheted.
  • Az esemény fizetőeszköze: nyersanyagok négy típusból (kőzetkristály, tiszta smaragd, meleg borostyán és meteoritvas). Különböző módokon szerezheted be őket:
    • Begyűjtheted őket napi rendszerességgel a faludban.
    • Napi küldetésekért járó jutalmak formájában.
    • A legjobb barátaid falvait meglátogatva.
    • Nagy dobozokban lévő bónusz formájában.
  • Ünnepi hangulat: 10 szintje van. A szintet kőzetkristállyal és tiszta smaragddal emelheted, aminek köszönhetően aztán olyan jutalmakat szerezhetsz, mint a személyes tartalékok, a legénységi könyvek, a különleges legénységi tagok, az ünnepi 2D-stílus és egyebek.
  • A Legjobb barátok funkció: Két játékost megjelölhetsz legjobb barátodként. Ha ellátogatsz a falujukba, további nyersanyagokat szerezhetsz, és különleges testreszabásokhoz juthatsz.
  • Vinnie Jones: Az idei év különleges vendége. Amit kínál:
    • 28 küldetés: Fokozatosan válnak elérhetővé, de párhuzamosan is teljesíthetők. A jutalmak közt szerepel Vinnie Jones parancsnok, egy egyedi 2D-stílus, járműkedvezmények és egyebek.
    • 20 megbízás: Meleg borostyánnal és meteoritvassal teljesítheted őket, és ha sikerült, kreditet, XP-bónuszokat és egyedi testreszabásokat szerezhetsz.

Kőzetkristállyal és tiszta smaragddal azonnal megnövelheted az ünnepi hangulat szintjét. Ha testreszabásokat vagy gazdasági bónuszokat szeretnél, teljesítsd Vinnie megbízásait.

  • Chaffee, a kutya: A II. ünnepi hangulati szinten bukkan fel, és napi jutalmakban részesít egyszerű küldetések teljesítéséért. A jutalmaidat Chaffee csomagjaival gyarapíthatod.
  • Ünnepi hadműveleti bolt: Az ünnepi hangulat X. szintjén jelenik meg. Nyersanyagokért cserébe a korábbi Ünnepi hadműveletek (2018–2023) testreszabásait vásárolhatod meg itt. Már van belőlük néhány? Akkor szerezd be a többit is kedvezményesen!
  • Ajándékterminál: Tokenjeidet (egy másik játékbeli fizetőeszköz) meglepetésekre, például fogyócikkekre, személyes tartalékokra, legénységi könyvekre, kísérleti felszerelésekre és egyebekre is beválhatod.

Díszítsd fel az ünnepi faludat!

A 2024-es Ünnepi hadművelet elindulásakor (december 1.) a garázsod téli faluvá alakul át, amelyet átjár majd a különleges karácsonyi varázslat. Szemkápráztatóan fest, de te még ennél is szebbé varázsolhatod, hogy minden igényedet kielégítse!

Amikor először lépsz be a faluba, máris megkapod az első ajándékodat: egy vadonatúj Pzw. 39-et – egy III-as szintű csehszlovák könnyű harckocsit 100%-ra kiképzett legénységgel és egy garázsférőhellyel.

A falu automatikusan a tavalyi nevét viseli majd. Akár át is nevezheted, de csak egyetlen alkalommal. Ha tavaly nem vettél részt az Ünnepi hadműveletben, akkor a falud egy véletlenszerű névvel jön létre, amikor csatlakozol az eseményhez (és ezután egyszer módosíthatod a nevet).

Mindenképp nézz be a főhadiszállásra, ahol híres vendégünk, Vinnie Jones osztogatja majd a küldetéseket és a megbízásokat. Foglalkozz egy kicsit Chaffee kutyussal is, aki további meglepetéseket tartogat neked. A három szemrevaló, feldíszíthető zónát is érdemes megnézni: a karácsonyfát, a vásárt és az installációt. A különböző díszelemekkel még szebbé teheted őket!

Díszítési zónák és díszek

A három díszítési zóna mindegyike öt szinten működhet. Ha szeretnéd növelni a szintjüket, hogy a faludat igazi téli csodaországgá varázsold, akkor két ünnepi hadműveleti nyersanyagot kell befektetned: kőzetkristályt és tiszta smaragdot. Az 1. szinttől kezdődően a díszítési zónákban már használhatsz normál díszeket, amelyeket különböző forrásokból is beszerezhetsz:

  • A díszítési zónák szintjének növelésekor
  • Vinnie bizonyos megbízásaiból
  • Chaffee zsákjaiból
  • Nagy dobozokból

A faludat nagy díszekkel is kicsinosíthatod – ezek automatikusan a helyükre kerülnek, és a következő esetekben szerezheted meg őket:

  • Vinnie megbízásainak teljesítésekor
  • A díszítési zónák 5. szintre való felfejlesztésekor

A normál és a nagy díszek nincsenek hatással az eseménybeli előrehaladásra. Ezek műalkotások, amelyek rendeltetése, hogy a falu ünnepi hangulatot, melegséget árasszon, és a te ízlésednek megfelelő legyen.

Ünnepi hadműveleti nyersanyagok

Az ünnepi hadműveleti nyersanyagok különleges játékbeli fizetőeszközök, amelyeknek négy típusa van:

  1. Kőzetkristály
  2. Tiszta smaragd
  3. Meleg borostyán
  4. Meteoritvas

A kőzetkristály és tiszta smaragd segítségével fokozhatod az ünnepi hangulatot, a meleg borostyánnal és a meteoritvassal pedig Vinnie megbízásait teljesítheted.

A nyersanyagokat felhasználhatod:

  • A falud díszítési zónáinak felfejlesztéséhez
  • Vinnie megbízásainak teljesítéséhez
  • A korábbi évek (2018–2023) Ünnepi hadműveleteinek testreszabási jutalmainak megvásárlásához
  • Tokenek (az ajándékterminál aktiválásához használható játékbeli fizetőeszköz) vásárlásához

Nyersanyagokat így szerezhetsz:

  • Napi rendszerességgel a faludban. Ha kihagysz pár napot az eseményből, akkor a legközelebbi begyűjtéskor megnövelt nyersanyagmennyiséget kapsz.
  • Napi rendszerességgel a legjobb barátaid falujában (legfeljebb két faluban).
  • Nagy dobozok kinyitásáért járó bónuszként.
  • Általános napi küldetések teljesítéséért járó jutalomként.
KÜLDETÉS NYERSANYAG MENNYISÉGE
I-es szint 450 egység véletlenszerű nyersanyagtípusból
II-es szint 300 egység véletlenszerű nyersanyagtípusból
III-as szint 350 egység véletlenszerű nyersanyagtípusból
Bónusz 450 egység véletlenszerű nyersanyagtípusból
Legendás n.e.

Nyersanyagátváltó

Ha túl sokat halmoztál fel egy adott nyersanyagtípusból, egy másikból pedig többre lenne szükséged, akkor használd a nyersanyagátváltót. Itt bármely nyersanyagtípusok között végezhetsz átváltást 50:40 arányban.

Fokozd az ünnepi hangulatodat!

A falud ünnepi hangulata I. és X. szint között mozoghat. Amikor csatlakozol a 2024-es Ünnepi hadművelethez, akkor az ünnepi hangulat szintje I-es lesz.

Ha fokozni szeretnéd az ünnepi hangulatot, akkor növeld meg a díszítési zónák szintjét 1-esről 5-ösig kőzetkristályok és tiszta smaragdok használatával. Bármely díszítési zóna szintjének növeléséért ünnepi hangulati pontokat szerzel, amelyek hozzáadódnak az ünnepi hangulatodhoz.

A DÍSZÍTÉSI ZÓNA SZINTJE KARÁCSONYFA: PONT VÁSÁR: PONT INSTALLÁCIÓ: PONT
1 +5 +5 +5
2 +5 +5 +5
3 +10 +10 +10
4 +10 +10 +10
5 +20 +20 +20
Összesen 50 50 50

Alább láthatod az egyes új szintek eléréséhez szükséges ünnepi hangulati pontok számát:

AZ ÜNNEPI HANGULAT SZINTJE I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X.
PONTOK SZÁMA 0 10 20 30 40 60 80 100 120 150

Amikor eljutsz az ünnepi hangulat egy újabb szintjére, jutalomban részesülsz. Ilyen jutalmak lehetnek a személyes tartalékok, a nemzeti és az univerzális töredékek, a legénységi könyvek, a különleges harckocsizók, a vadonatúj, ünnepi 2D-stílusok a kiválóság jeleivel, és sok minden más különlegesség. A jutalmak teljes listáját a lenti interaktív képen láthatod.

Minden új, 2024-es ünnepi hadműveleti 2D-stílus különleges kiválósági jeleket tartalmaz, amelyek a jármű lövegén lévő alapvető jelek helyét fogják átvenni.

Chaffee visszatér – ráadásul temérdek ajándékkal!

Amikor eléred az ünnepi hangulat II. szintjét, Chaffee, a kutya megjelenik a faluban. A barátságos kis jószág egy ideje már készül az idei ünnepségekre: Chaffee nagyszerű jutalmakat rejtő zsákokat osztogat, ha teljesíted egyszerű napi küldetéseit – kezdetben küldetésenként egyetlen zsákot.

De a ravasz kis kutyus is elvárja ám az ajándékokat! Ha játékbeli fizetőeszközökkel csomagokat vásárolsz neki, amelyek kutyáknak készült holmikkal vannak megrakva (fekhely, nyakörv, játék, eledel), akkor küldetésenként egy további zsákot is kapsz. Összesen három ilyen csomag létezik, szóval küldetésenként akár négy zsák is a tiéd lehet. A 39 napig tartó esemény ideje alatt ez tehát napi 12 zsákot jelent.

Vedd figyelembe, hogy az egyes zsákokban található ajándékok értéke annak függvényében változik, hogy mely csomaghoz tartoznak. (Ha egy kis hátsimogatással kedveskedsz Chaffee-nak, viszonozni fogja a kedvességet.) Ha pedig egy újabb csomagot vásárolsz Chaffee napi küldetéseinek teljesítése után, akkor az adott csomaghoz tartozó összes aznapi zsák a tiéd lesz. A lehetséges ajándékok közt szerepel egy különleges 2D-stílus is!

Látogasd meg a legjobb barátaidat az extra nyersanyagokért és egyedi testreszabási elemekért!

A 2024-es Ünnepi hadművelet során bármely World of Tanks-barátod falujában tiszteletedet teheted. Amikor csatlakozol az eseményhez, a barátlistádon szereplő két személy megkapja a Legjobb barát státuszt. Az így kijelölt Legjobb barátokat azon játékosok közül választjuk ki, akik már csatlakoztak az eseményhez – később lecserélheted őket. Látogass el naponta egyszer a falujukba, hogy további nyersanyagokat begyűjtve gyorsítsd fel az előrehaladásodat!

Ne aggódj, a Legjobb barátaid falujában szerzett nyersanyagmennyiségeket nem az ő készletükből vonjuk le, hanem ingyenesen kapod őket.

Minden alkalommal, amikor nyersanyagot gyűjtesz be egy Legjobb barát falujában, automatikusan egy különleges pontot is kapsz. Ha ezekből a pontokból felhalmozol egy adott mennyiséget, akkor ezeket az egyedi testreszabásokat szerezheted be a barátság jegyében:

  • 6 bátor feliratból álló készlet (6 pontért)
  • 6 merész matricából álló készlet (12 pontért)
  • Egy mutatós 2D-stílus egyedi kiválósági jelekkel (24 pontért)

Üdv, Vinnie Jones!

Idén egy különleges vendég emeli jelenlétével a falud pompáját. Vinnie Jones közismert brit labdarúgó és színész, aki mind a zöld gyepen, mind a filmvásznon a magabiztosság megtestesítője! Vinnie-vel a főhadiszállásán, egy interaktív 3D-zónában találkozhatsz. Jones megosztja veled néhány különleges képességét – már ha készen állsz a kihívásokra! Csatákban teljesítendő küldetéseket és nyersanyagokkal teljesíthető megbízásokat ad majd neked.

Vinnie megbízásai

Összesen 20 megbízás vár rád Vinnie-től. Ezek keretében bizonyos mennyiségű meleg borostyánt és meteoritvasat kell befektetned, hogy meghatározott tárgyakat szerezhess be Vinnie-nek. A megbízásokat egymás után tudod teljesíteni, azaz mindig be kell fejezned az aktuális megbízást, mielőtt belevághatnál a következőbe.

Ahogy haladsz előre a megbízásokkal, Vinnie páratlan történeteivel szórakoztat majd, továbbá exkluzív testreszabási elemeket kaphatsz tőle (többek közt matricákat és két 2D-stílust, amelyek egyedi kiválósági jelekkel vannak ellátva), és különleges díszeket is szerezhetsz, hogy kicsinosíthasd a faludat.

A kreditbónusz a játék összes járművére vonatkozik, beleértve a prémium és a bérelt járműveket is, egészen az Ünnepi hadművelet végéig: 2024. január 8. 7:00 (CET)

Az XP-bónusz szintén az esemény végéig érvényben lesz, de egyszerre csak egy bónusz lehet aktív. Alapértelmezett bónuszként a harci XP lesz kiválasztva. Bármikor megváltoztathatod az aktív XP-bónuszt a faludban. Az aktív XP-bónuszok minden játékbeli járműre vonatkoznak a prémium és a bérelt járművek kivételével.

Ünnepi hadműveleti kihívás: Küldetések Vinnie Jonestól

Kemény legénynek gondolod magad? Bátor küldetések Vinnie-től – már ha készen állsz az ünnepi hadműveleti kihívásra!

A kihívás 28 küldetésből áll, amelyeket Vinnie oszt ki. Normál és Nagy csatákban, IV-es vagy annál magasabb szintű járművekkel teljesítheted őket. Mindennap egy új küldetés jelenik meg. Az összes küldetés aktív marad az esemény végéig, és egymással párhuzamosan is teljesítheted őket. Szóval, ha kihagysz egy-két küldetést, később egyben teljesítheted őket. Ha végeztél néhánnyal, nagyszerű és egyedi jutalmakat zsebelhetsz be, többek közt feliratokat, matricákat, egy medált és más emlékezetes értéktárgyakat.

Vinnie egyes küldetéseinek teljesítésével ráadásul kreditkedvezményben is részesülhetsz, amelyet kifejleszthető járművekre fordíthatsz – ezen harckocsik szintje egyre magasabb lesz, ahogy sorra teljesíted a küldetéseket. Ha egy X-es szintű kifejleszthető járműre szeretnél kedvezményt kapni, akkor mind a 28 küldetéssel végezned kell.

Ha már a 27. küldetésen is túl vagy, akkor melléd szegődik maga Vinnie Jones is tankparancsnokként. Ebben a szerepben már a kezdetektől rendelkezik a Javítás és a Tűzoltás készséggel, továbbá a Bajtársak nulladik készséggel, illetve egy tetszőleges negyedik készség elsajátításához elegendő tapasztalattal. Olyan járművet bízz rá, amelyik passzol a személyiségéhez, és csatázzatok szívvel-lélekkel! (Ebben Vinnie hangja is segít majd.)

A küldetési követelmények módosítása

Ha nem vagy kibékülve egy aktív küldetés feltételeivel, akkor módodban áll módosítani őket. Az Ünnepi hadművelet minden egyes napján egy új cserelehetőséget kapsz. Használd fel őket bölcsen (habár az egyes küldetések feltételeit akár többször is megváltoztathatod)!

Az ünnepi hadműveleti bolt

Amikor eléred az ünnepi hangulat X. szintjét, akkor kinyitja kapuit az ünnepi hadműveleti bolt a játékkliensben. Fektess be nyersanyagokat a korábbi évek Ünnepi hadműveleteinek (2018-tól 2023-ig, beleértve a tesójutalmakat és Redshire macska tárgyait 2023-ból) ünnepi testreszabási elemeibe! Attól függően, hogy mennyivel rendelkezel, az egyes készletekre további kedvezményben részesülsz arányosan.

Ajándékterminál

A faludban található számos érdekesség közül kiemelkedik az ajándékterminál, amely csordultig van meglepetésekkel! Ha tokeneket helyezel bele, véletlenszerű meglepetések várnak rád. Tokeneket pedig többféle módon is szerezhetsz.

  • Ha elérsz bizonyos ünnepi hangulati szinteket a faludban
  • Ha teljesíted Vinnie küldetéseit (küldetésenként egy tokent kapsz)
  • Ha elköltesz 2000 egységet bármely ünnepi hadműveleti nyersanyagból, amennyiben:
    • Az ünnepi hangulat a X. szinten van
    • Teljesítettél legalább 20 küldetést Vinnie-től

Egy darab token egy véletlenszerű ajándékot ad. Ha szerencséd van, egy kísérleti felszerelésre vagy komponensekre is ráteheted a kezedet!

Hagyományos ajándékok (91%-os megszerzési eséllyel):

  • Szabad XP
  • Leszerelőkészletek
  • Kredit
  • Normál személyes tartalék: +50% kredit 1 órán át
  • Normál személyes tartalék: +50% XP 1 órán át
  • Garázsférőhely
  • Nagy méretű szerszámkészlet
  • Nagy méretű elsősegélykészlet
  • Automatikus tűzoltó készülék
  • Véletlenszerű legénységi direktíva
  • Véletlenszerű felszerelésdirektíva
  • Képzési füzet (véletlenszerű nemzethez)

Ritka ajándékok (9%-os megszerzési eséllyel):

  • Komponensek kísérleti felszerelésekhez
  • Tűzvezető rendszer
  • Mobilitásjavító rendszer
  • Túlélőképesség-növelő csomag

Szerezz nagy dobozokat, és nyisd ki őket!

Az ajándékok kibontása a karácsonyi időszak elengedhetetlen része. Gyűjts be néhány nagy dobozt, amelyek telis-tele vannak kiváló finomságokkal, és lepd meg vele a barátaidat vagy magadat!

Minden egyes nagy dobozban garantáltan megtalálható lesz 250 arany, valamint egy bónusz: 150 véletlenszerű ünnepi hadműveleti nyersanyag és a doboz típusától függően további 50 nyersanyag. Minden egyes dobozból megszerezhető lesz:

  • Még több arany
  • Kredit
  • WoT prémiumfiók-napok
  • Redshire macska
  • Egyedi normál díszek
  • Egy VIII-as vagy IX-es szintű prémium jármű (köztük négy vadonatúj darab a kínálatban)
  • Egy II-es és V-ös szint közötti jármű
  • Egy 3D-stílus IX-es vagy X-es szintű járművekhez (összesen 5 új és 5 tavalyról)

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.