Ezt lehet már tudni az új James Bond-játékról, a Project 007-ről

Ezt lehet már tudni az új James Bond-játékról, a Project 007-ről

Rengeteg rajongót szerzett már magának az IO Interactive, itt az újabb kihívás a fejlesztőcsapat számára.

Egészen 2006-ig kell visszatekerni a naptárt, ugyanis majdnem napra pontosan 17 évvel ezelőtt mutatták be a mozik a James Bond-franchise legújabb történetszálát a főszerepben Daniel Craiggel. A most 55 éves brit színész azonnal közönségkedvenccé vált, ugyanis remekül hozta a hatékony, de néha kevésbé profi sármőrt, aki vagányan állt helyt még a legnehezebb körülmények között is. Egy nagyon emberközeli, már-már szerethető figurát írtak Craignek, aki öt filmen keresztül öltötte magára a 007-es ügynök öltönyét. A No Time To Die óta mennek a találgatások, hogy ki lehet az a következő művész (Cavill, Elba, esetleg más?), akit az a megtiszteltetés ér, hogy Őfelsége legtitkosabb MI6-es katonájaként megoldhatatlannak tűnő eseteket göngyölít fel. A rajongóknak az új nagyvásznas alkotásokig be kell érniük azzal, hogy az IO Interactive már dolgozik a háttérben egy videójátékon, ami jelenleg a Project 007-kódnév alatt fut.

Ezeket olvastad már?

Mit lehet tudni a Project 007-ről?

Remek kezekben van Bond karaktere, ugyanis az IO már 2000 óta szállítja a jobbnál jobb Hitman és Kane & Lynch videójátékokat. A Project 007 hasonlóan a 47-es ügynök akcióihoz a TPS-nézetet részesíti majd előnyben, vagyis a veterán hitmaneseknek nem lesz nehéz megszokni az irányítást. Mivel a modern generáció a Craig-filmeken nőtt fel, ezért inkább ezt a stílust követi majd a játék, mint a Roger Moore-féle korszakot. Hiába Craig az inspiráció, a "digitális Bond" teljesen új karakter lesz, akit az IO kreatív szakemberei hoznak létre. Ennek megfelelően a történet sem követi majd az elmúlt 17 évben megjelent filmeket, hanem valami újat próbálnak a képernyőkre csempészni a fejlesztők. Inspirációt természetesen merítenek a teljes Fleming-műből, így a legszemfülesebbek biztos találnak majd utalást akár olyan elődökre is, amelyek már szinte teljesen kikoptak a köztudatból.

Megjelenési dátum egyelőre nincs (2026 környékét pletykálják), az biztos, hogy a fejlesztés gőzerővel zajlik a színfalak mögött.

Kövess Minket!



Gamer szótár