Alaposan rákapcsoltak a fejlesztők, ennyien dolgoznak a The Witcher 4-en

Alaposan rákapcsoltak a fejlesztők, ennyien dolgoznak a The Witcher 4-en

Gondoltad volna, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt 2015-ben jelent meg?

Az elmúlt években egy kicsit háttérbe szorult a videójátékos világban a The Witcher-univerzum, miközben a sorozatok egyre nagyobb és nagyobb teret hódítottak a streamingnek köszönhetően. A CD Projekt RED a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty leszállítása után máris átnyergelt egy újabb projektje, amit egyszerűen csak Polaris néven emlegetnek. Ne zavarjon össze téged ez a kifejezés, mindenki pontosan tudja, hogy ez valójában a The Witcher 4, csak felhúzott egy jelmezt. A világ egyik legnépszerűbb fantasy történetének folytatására még rengeteget kell várnod, ugyanis csak most kezdték el igazán a fejlesztést.

Ezeket olvastad már?

Mennyi az annyi?

A legfrissebb üzleti jelentésből kiderül, hogy a lengyel stúdió összes saját alkalmazásban foglalkoztatott fejlesztőjének felét átcsoportosították a Polaris-projektre. Ez összességében több mint 300 embert érint, azonban Adam Kiciński CEO szerint ez a szám 400-ra növekedhet már a következő év közepére. Nem kell azonban aggódni azoknak sem, akiket egyáltalán nem érdekel az Andrzej Sapkowski regényeiből ismert "vajákos" cselekmény. A The Witcher 4 mellett elkezdték formálni a Cyberpunk 2077 folytatását, azonban egyelőre nem az van fókuszban a CD Projekt RED főhadiszállásán.

Párhuzamosan egy indie csapat (The Molasses Flood) szintén a The Witcher-világ bővítésén fáradozik, valamint tervben van az első Geralt főszereplésével készült játék felújított változata (remake), ami a The Witcher 4 után jelenik majd meg a jelenlegi tervek szerint.

Kövess Minket!



Gamer szótár