LoL: Csak egyetlen hős van, aki tényleg kihasználja a mitikus tárgyakat

LoL: Csak egyetlen hős van, aki tényleg kihasználja a mitikus tárgyakat

Jövőre teljesen megújul a tárgyak terén a LoL, mert megbukott a rendszer.

A Riot Games büszkén jelentette be, hogy a 2024-es év első frissítésével (14.1-es patch) kivezetik a League of Legendsből a mitikus tárgyakat. A döntés mögött számtalan statisztika sorakozik fel, amelyek alátámasztják, hogy összességében tényleg ez az egyetlen járható út ahhoz, hogy egy minden tekintetben komfortos és izgalmas meta várja az idézőket. Van azonban egy hős, de tényleg csak egy, aki szinte az összes potenciált megtalálta, ami a mythic itemekben rejtőzik. A fejlesztők is úgy tervezték, hogy adott helyzetekre különböző buildekkel kell válaszolni, de a monoton és kiszámítható pickek keresztülhúzták a rioterek számításait.

Ezeket olvastad már?

Urgot, az egyetlen

Tulajdonképpen azért lehet a zauni szörnyeteget kiemelni a többi hős közül, mert ő volt az, akinek igazából nem volt szüksége soha arra, hogy a legendás tárgyakon túli fiókokban turkáljon. Ha belegondolsz, akkor minden szituációhoz lehetett találni egy olyan buildet, amiben eltér a mythic:

  • Tankosság kell -> Jak'Sho, The Protean
  • Lassítani kell a fürge ellenséget -> Stridebreaker
  • Tulajdonképpen fogalmad sincs mit válassz, de kell az armor -> Iceborn Gauntlet
  • Végtelen damage -> Youmuu's Ghostblade
  • Simán csak funolnál -> Heartsteel

Ez a flexibilitás nagyot lendíthetett volna Urgot pályafutásán az elmúlt hónapokban, de az éremnek van egy másik oldala is. Mivel igazából egyik mythic sem passzolt a hőshöz, ezért sosem számítottak úgy rá a játékosok, mint egy stabil választásra a felső ösvényen. Talán majd a 14. rangsorolt szezonban megtalálják azt a buildet, aminek köszönhetően ismét felemelkedhet a távolsági közelharcos.

Kövess Minket!



Gamer szótár