Majdnem hazavágta Nic Cage-t, hogy mémmé vált a karrierje során

Majdnem hazavágta Nic Cage-t, hogy mémmé vált a karrierje során

Egy ideig nagyon megviselte a róla készült mém áradat.

Lehet szeretni vagy nem szeretni Nicolas Cage-t, de azt nem lehet vitatni, hogy Hollywood egyik ikonikus színészévé vált az elmúlt évtizedek során – az olyan filmekkel a legjobbak közé emelkedett, mint az Ál/Arc, A szikla vagy a Con Air – A fegyencjárat. Ha bárki meghallja a nevét biztosan eszébe jut róla valami, bár mostanában valószínűleg már egyre inkább a belőle készült mémek ugranak majd be a leghamarabb, pedig jóval több mindenre asszociálnak vele kapcsolatban.

Ezeket olvastad már?

Továbbra is nagyon foglalkoztatott színészről beszélhetünk Caga esetében, bár egyesek szerint szinte mindent elvállal egy jó ideje, hogy talpon maradjon. Idén már játszott például Renfieldben, amelyben nagyszerűen hozta Drakula figuráját, bár a produkció csúfosat bukott. De egy tengerparti csövesből lett bérgyilkosként is feltűnt már a képernyőn a The Retirement Plan című filmben. A legújabb alkotása pedig a Dream Scenario hamarosan megtekinthetővé válik. A történet szerint egy szerencsétlen családapa élete a feje tetejére áll, amikor több millió idegen őt véli felfedezni az álmaiban. Amikor ezek az események rémálomszerű fordulatot vesznek, Paul kénytelen feldolgozni valamilyen formában ezt újdonsült 'sztárságot'.

Ráadásul a DCEU féle Flash-ben is volt egy cameo jelenete Supermanként. Az ilyesfajta dolgok pedig könnyen mémmé varázsolhatják az embert, bár ez vele már jóval korábban megtörtént. Egy mostanában készült interjúban pedig azt is kifejtette, hogy nem ezért vágott bele ebbe a szakmába, illetve nem volt könnyű megszoknia ezt a helyzetet:

„Talán én vagyok az első színész, aki átesett egyfajta mémesedésen. Valaki kiragadott jeleneteket mindenféle filmemből, amikben kiakadok, de anélkül, hogy figyelembe vette volna, hogy a karakter hogyan került olyan állapotba. Ez frusztrált, mert nem tudtam, hogy az emberek mit értenek meg ezekből a filmekből ezt leszámítva. Nem tudtam, hogyan dolgozzam fel. Azért kezdtem el színészkedni, mert a filmes alakítások jobban megmozgattak, mint bármilyen más művészeti ág. Nem azért lettem színész, hogy mém váljon belőlem. Ez új volt.”

Valószíűleg ezt az évek alatt tényleg sikerült feldolgoznia, mert 2022-ben már főszerepet vállalt egy filmben, amely gyakorlatilag őt parodizálja ki.

Kövess Minket!



Gamer szótár