LoL: Szándékosan gyenge az egyik hős, mert a fejlesztők szerint is frusztráló ellene játszani

LoL: Szándékosan gyenge az egyik hős, mert a fejlesztők szerint is frusztráló ellene játszani

Beismerte a Riot, a mainek háboroghatnak.

A League of Legendsben 165 játszható karakter van jelenleg. Vannak olyanok, amelyekről pontosan lehet tudni minden pillanatban, hogy mire készülnek, de léteznek olyan őrületes kombókkal rendelkező bajnokok is, amikre még a legmagasabb szinteken sincsenek mindig felkészülve a profi esportolók. Ha ezt egy spektrumon képzeled el, akkor az egyik végén Tryndamere, Garen és Amumu foglal helyet, a másikon Aphelios, Zed, Azir és a hamarosan megjelenő Hwei neveit olvashatod. A Riot Games egyik vezető designerének elejtett megjegyzése alapján azonban még a kombókirályok között is van egy, amelyik túl nagy fejtörést jelent mindenki számára.

Ezeket olvastad már?

Se veZED, se nélküZED

Bizony, Riot August kijelentette, hogy a játékegyensúlyért felelős csapat mesterségesen tartja alacsonyan Zed statisztikai mutatóit, mert a rioterek is tisztában vannak vele, hogy a shurikeneket dobáló orgyilkos ellen frusztráló játszani. Persze ez nem vigasztalja azokat, akik szeretik a hőst, sőt mainelik is, azaz több tucat, akár több száz órát töltöttek el azzal, hogy elsajátítsák a fogásokat. Nekik be kell érni azzal, hogy a közeljövőben biztosan nem kap majd buffokat a hős.

A kérdés már csak az, hogy vannak-e még ilyen csontvázak a szekrényben, amelyek bármikor kieshetnek. Lehet nem véletlen, hogy Solo Queue-ban nem túl magas győzelmi aránnyal rendelkezik Azir, Zeri és Aurelion Sol. Velük legalább a profik tudnak valamit alkotni, de Zeddel kapcsolatban egyelőre azzal kell beérnetek, hogy 1000 meccsből 1-szer feltűnik vagy a középső ösvényen, vagy akár jungle-ben.

Kövess Minket!



Gamer szótár