Így lett San Marino Európa-bajnok fociban!

Így lett San Marino Európa-bajnok fociban!

Az elérhetetlent elérte a világ egyik leggyengébb válogatottja.

Képzeld el azt a pillanatot, amikor a magyar válogatott Szoboszlai Dominik góljával a hosszabbításban legyőzi Spanyolországot a Labdarúgó-Európa-bajnokság fináléjában. Ugye milyen jó érzés? Valami hasonlóra vágyott az a lelkes játékos is, aki San Marino vezetőedzőjeként elkezdte megtanítani a taktikákat a FIFA hivatalos ranglistája alapján a világ jelenleg leggyengébb válogatottjának. Bizony, San Marino jelenleg a 207 nemzeti tizenegy közül a 207. helyet foglalja el a férfiak mezőnyében. A nagyjából 34 000 lakosú miniállam azonban nem ismer lehetetlent, ha a Football Managerben valaki úgy dönt, hogy addig nem nyugszik, amíg sikerre nem vezeti az együttest.

Ezeket olvastad már?

2 év, 2 teljes év

„Az Olimpicóban ezen a forró nyári estén a San Marinó-i Simone Casali a rajongók álmát valóra váltotta, amikor magasba emelte az Európa-bajnoki trófeát, miután a csapata 2-1-re legyőzte hosszabbításban Spanyolországot.”

Hiába szerezte meg a mindent eldöntő mérkőzésen az előnyt a jóval esélyesebbnek tartott hispán alakulat, az 53. percben kiegyenlített San Marino Molinari góljával. A 108. percig egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni, azonban a hosszabbítás felfokozott pillanataiban kihagyott a spanyol védelem, így büntetőrúgást ítélt a játékvezető az elrontott szerelési kísérlet után. A tizenegyest Riccardo Battistini értékesítette, amivel megnyerte csapatának a meccset.

Ezeket a pillanatokat élhette át az a gamer, aki két teljes évig játszott egy mentéssel, mire sikerült a leggyengébb csapattal nemzetközi tornagyőzelmet ünnepelnie. Egy valódi videójáték-történelem játszódott le a képernyőkön, ugyanis még a lehető legjobb taktikák bevetésével sem garantált, hogy sikerül elérni a célt. Van azonban egy kiskapu, ami segített a virtuális edzőnek abban, hogy legyen esélye a sztárokkal kiálló válogatottak ellen. A kettős állampolgársággal rendelkező olaszokra kivetette a hálóját, így egyre erősebb és erősebb lettek a Seria A-ban vitézkedő San Marinó-i klubok (pl. Victor San Marino), ahonnan végül kikerült a bajnokcsapat több tagja is a tényleg nulláról felépült játékosfejlesztési program folyományaként.

Kövess Minket!



Gamer szótár