Már holnap bemutatkozhat a Dishonored 3!

Már holnap bemutatkozhat a Dishonored 3!

Ami eddig csak a képzelet szüleménye volt, az most valósággá válhat.

2018-ban még úgy nyilatkozott az Arkane Studios egyik vezető dizájnere, Ricardo Bare, hogy egy jó ideig biztosan pihentetik a Dishonored franchise-t. Úgy tűnik azonban, hogy ez a 'jó ideig' dolog egy kis elterelés volt és mára már véget is ért, hiszen valami készül a stúdió boszorkánykonyhájában. 2023 szeptemberében ugyanis a Microsoft kontra Szövetségi Kereskedelmi Bizottság bírósági ügy kapcsán kiszivárgott dokumentumokban felbukkant Dishonored 3 is. Nem ez volt az első alkalom, hogy utalásokat találtak a Dishonored-sorozat harmadik felvonására, de alighanem ez az eddigi legbiztosabb jele annak, hogy valósággá válik a következő rész.

Ezeket olvastad már?

Most pedig újabb információk láttak napvilágot, amelyek szerint az Arkane Studios a december 7-i The Game Awards során fogja leleplezni a Dishonored 3-at. Az Arkane idei esztendeje nem éppen rózsás, elég csak arra gondolni, hogy milyen csúnyán befürödtek a Redfallal, hiszen sikerült összehozniuk 2023 egyik leghamarabb érdektelenségbe fulladó játékát. A Dishonored 3-mal a stúdió pedig egyértelműen talpra állhatna, hiszen a félig nyitott világú disztópikus lopakodós-kaszabolós franchise a számok alapján a cég legnépszerűbb sorozata.

Már több mint hét év telt el az előző epizód, a Dishonored 2 kiadása óta, ezért nem csoda, ha a rajongók is egyre türelmetlenebbül várják a folytatást. Egy ideig azt is hihettük emiatt, hogy a stúdió végleg letett a szériáról, de most úgy tűnik, hogy ez nem így van, ha hihetünk a legújabb állításoknak. Redditen "NateTheHate" arról számolt be, hogy azt mondták neki az Arkane következő játékát a The Game Awards alatt jelentik be. Ezt követte Brad Sams Twitter-bejegyzése, amely egyetlen emojival utalt arra, hogy az Arkane bejelentése egy kardokat is tartalmazó játékkal – esetleg a Dishonored 3-mal – kapcsolatos.

Azt nem tudni, hogy a Dishonored 3 merre viheti tovább a sztorit, tekintve, hogy a Dishonored 2 többé-kevésbé lezárta a két főszereplő történetét. Simán elképzelhető az is, hogy új főszereplő vagy főszereplők bukkannak fel egy eddig még nem látott régióban? Még talán ez is megtörténhet.

Kövess Minket!



Gamer szótár