Most már biztos, hogy jövőre nem látjuk a The Last of Us második évadát

Most már biztos, hogy jövőre nem látjuk a The Last of Us második évadát

Joel és Ellie története még nem ért véget, korántsem.

2023 felemásra sikeredett a mozivásznon és a képernyőkön is. A Barbie, az Oppenheimer, a One Piece és a Blue Eye Samurai nézők millióit vonzották. Míg a Marvel és a DC egymás után buktázott szinte mindennel, amit ebben az évben ‘megtermeltek’. Viszont a sikertörténetek közül talán a The Last of Us volt az, ami a legjobban meglepett minket. Azt eddig is tudtuk, hogy a Naughty Dog játéka egy igazi remek. De láttunk már rossz videójáték-adaptációkat és a közösség talán egy kicsit azt várta, hogy majd ez is beleáll a földbe, mint az összes woke-project. De szerencsére nem így lett. A készítők szinte már görcsösen ragaszkodtak az alapanyaghoz. Amiatt, hogy az eredeti szinkronhangok, Troy Barker (Joel) és Ashley Johnson (Ellie) is szerepet kaptak a sorozatban, a fanok egyből felvéstek egy hatalmas piros pontot. Ehhez pedig még hozzájött az is, hogy Pedro Pascal és Bella Ramsey nagyszerű választás volt a két főszerepre és már meg is volt az elegy, ami miatt nagyjából 35 millió embet érdekelt minden egyes rész. Ilyen számok mellett nem is volt kérdés, hogy kell a második évad.

Amikor az HBO megerősítette, hogy jöhet a következő felvonás, akkor kb. minden nagyobb oldal azzal volt tele, hogy mikor kezdődhet meg a forgatás. Az első becslések azt sugallták, hogy a munkálatok akár már 2023-ban elindulhatnak, de miután a sztrájk miatt hónapokra megállt az élet Hollywoodban, ez a beosztás nagyon gyorsan a kukában landolt. Nagyjából szeptember környékén már tudtuk, hogy 2024 előtt egy kamera sem kezd forogni, ami pedig magával hozta azt, hogy az első rész 2025 előtt tuti nem kerül a képernyőre. Ezt pedig most az is megerősíti, hogy az HBO elárulta, hogy pontosan mikor kezdenek. Az első forgatási nap 2024 február 20-ra csúszik, ami részben Pedro Pascal miatt van, aki olyan más projektekben is szerepel mint a Gladiátor 2, a Fantasztikus Négyes vagy a Mandalóri következő évada.

Az pedig csak só a sebbe, hogy Neil Druckman azt is elárulta, hogy a The Last of Us második felvonása nem fedi majd le teljesen a játék második részét. Ez pedig azt jelenti, hogy ezután még tuti jön egy harmadik évad is. Emiatt az egyik szemünk sír a másik pedig nevet, hiszen ennyi idő alatt tényleg össze lehet rakni valami nagyszerűt, de ha a következő kör 2025-ben jön és még lesz egy, minden bizonnyal hasonló beosztással, akkor alsó hangon is 2028-ig kell várnunk mire a sorozat beéri a játékot. Ki tudja, addig lehet a The Last of Us 3 is megjelenik és lesz alapanyag a folytatáshoz.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár