A legmenőbb tech cucokkal is lehetünk zöldek, például az új Acer termékcsaláddal

A legmenőbb tech cucokkal is lehetünk zöldek, például az új Acer termékcsaláddal

Az Acer elkötelezi magát a szén-dioxid-semlegesség mellett a Vero Laptop család esetében.

Ne hallgassatok azokra a hangokra, akik szerint a természetvédelem csak divat, akik azt mondják, hogy kár Földünk megóvásával foglalkozni és akik, szerint úgy sem tehetünk semmit. Igenis tehetünk, már kis lépésekben is elkezdhetünk egy zöld úton haladni és higgyétek el, minden kis lépés számít. Tele vagyunk például technikai kütyükkel, manapság már azokon is zöldíthetünk. Az elektronikus szemét tárolása, azok újrafelhasználása óriási probléma korunkban, legalább annyit megtehetünk, hogy a különböző kütyük között is megkeressük azokat, amik már elindultak a zöld úton, amik gyártójának fontos a környezetvédelem. Ilyen például az Acer, akik elkötelezték magukat a szén-dioxid-semlegesség mellett, az Aspire Vero laptopcsalád és az új Aspire Vero 16 például ékes példái a gyártó hozzáállásának!

“Az éghajlatváltozás által támasztott növekvő kihívások leküzdése érdekében a termékoldalon az Acer egy „tudatos technológiát” javasol, amelyet a jövő figyelembevételével terveztek és készítettek” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. vezérigazgatója. „Vállalati oldalon az Acer csatlakozott az RE100 kezdeményezéshez, és elköteleztük magunkat amellett, hogy 2035-re 100%-ban megújuló villamos energiát használunk. Azt is vállaltuk, hogy 2050-re elérjük a nulla nettó kibocsátást.”

A sorozat kezdete óta az Aspire Vero laptopokat környezettudatosan tervezték azzal a céllal, hogy minimálisra csökkentsék szénlábnyomukat az életciklusuk során. A gyártástól a csomagoláson át az életciklus végén történő újrahasznosításig minden folyamatot megvizsgáltak és folyamatosan finomhangoltak, hogy hozzájáruljanak a kibocsátás csökkentéséhez.

  • Szín, anyag és felület: A ház több mint 60%-ban újrahasznosított műanyag keverékéből készült, felülete nem tartalmaz illékony szerves vegyületeket, festéket vagy adalékanyagokat. Az érintőpad felületén óceánhoz kötődő műanyag található .
  • Komponensek: A legújabb Intel Core Ultra processzorokkal rendelkezik, amelyek energiahatékonyabbak, mint az előző generációk.
  • Csomagolás: Lépéseket tesznek a szénlábnyom csökkentésére a gyártás során keletkezett hulladékanyag újrahasznosításával és 100%-ban újrahasznosítható csomagolás használatával. Az átgondolt kialakítás lehetővé teszi a 100%-ban újrahasznosított FSC-tanúsítvánnyal rendelkező papírdoboz egyszerű újrafelhasználását.
  • Szállítás: Az Acer logisztikai szolgáltatókkal együttműködve csökkenti a szabványos tengeri konténerek kibocsátását a különféle útvonalakon használt bioüzemanyagnak köszönhetően
  • Felhasználás: Az AcerSense akkumulátorkezelő szoftver az energiahatékonyságra összpontosít négy teljesítménymóddal: Eco+, Eco, Balanced és Performance. 
  • Újrahasznosítás, javítás: For quick and easy disassembling to repair, upgrade or recycle, standard screws are used. A gyors és egyszerű szétszerelés és javítás, vagy újrahasznosítás érdekében szabványos csavarokat használnak.

Ezen kibocsátáscsökkentési erőfeszítések végrehajtása után az Acer megszünteti a HQ minőségű szén-dioxid-kibocsátási egységeket a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében.

Az Acer Aspire Vero 16 további részleteit januárban jelentik be Las Vegasban. A pontos specifikációk, az árak és a rendelkezésre állás régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni a rendelkezésre állásról, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

Kövess Minket!



Gamer szótár