Torzsiék meg akarják mutatni, hogy frozen nélkül is jók

Torzsiék meg akarják mutatni, hogy frozen nélkül is jók

A Cloud9 minden létező hibát elkövetett ma, míg az egerek ezeket már messziről látták jönni.

Ma már a negyeddöntőket játszották a még életben maradt csapatok a BLAST Premier World Finalön. Délelőtt a MOUZ és a Cloud9 csaptak össze egy helyért az elődöntőkben, ezt követően pedig a NAVI és a G2. Az első mérkőzés igazán nehéznek ígérkezett mindkét fél számára. Boombl4-ék még AWP-s nélkül is egészen jól néztek ki az utóbbi időkben, de ettől még nem számítanak egy világverő ötösnek. Az elmúlt hetek CS2 frissítései nyomán mi hosszútávon már nem igazán látunk fantáziát ebben a koncepcióban. A MOUZ pedig frozen távozása miatt egy olyan Brollannal érkezett Abu-Dzabiba, akit nagyjából mindenki leírt, és akivel nem is igazán tudtak készülni a tornára.

Ezért már-már érthetetlennek is tűnhet első ránézésre a mérkőzés végeredménye: Mirage-on 13:1-re, Ancientön 13:7-re nyert, zsinórban 12 kört hozva nyertek torzsiék. Hogyan? Nos úgy, hogy a Cloud9 minden létező hibát elkövetett, míg az egerek ezeket már messziről látták jönni. Mirage-t a MOUZ választotta, de a Cloud9 még volt olyan jófej, hogy a CT-oldali kezdést is átadta nekik. Ancientön pedig csak addig tudták hozni a köröket az oroszok T-ben, amíg a MOUZ túlbecsülte őket. Amint visszatértek siuhy-ék az alapokhoz, hirtelen megtört a C9 lendülete. Persze egy kis szerencsétlenség is társult ahhoz, hogy ezen a pályán 12 kört hozott zsinórban az európai mix: a második pisztolykörben 1 tized másodpercen múlott, hogy Boombl4 felszedje a bombát és ezzel esélyt adjon a csapatának.

Ezeket olvastad már?

A mérkőzés után a HLTV a mai meccsről, valamint a holnap rájuk váró következő kihívásról, a FaZe-ről beszélgetett torzsival. Ez az elődöntős összecsapás külön izgalmas lesz amiatt is, hogy most játszanak majd először frozen ellen, akinek természetesen meg akarják mutatni az egerek, hogy nélküle is kemények.

A könnyű győzelemről

„Sokkal szorosabb meccsre számítottam, de nagyon örülök annak, hogy így alakult. Bejutottunk az arénába, izgatottak vagyunk. Úgy jöttünk ide, hogy megbánás nélkül kell játszanunk, mert nem gondolnám, hogy sok veszítenivalónk lenne ezen a tornán, szóval mindent beleadunk.”

Mirage-ról

„Szerintem ez egy majdnem tökéletes pálya volt a részünkről, egy kört buktunk. Nagyon dinamikusak voltunk a pályán, mozogtunk, sokat kommunikáltunk. Kicsit meglepett minket, hogy a T-oldalt választották. A saját választásunkon megkaptuk a CT-oldalt. Nagyon kényelmes volt. Megmutattuk, hogy nagyon jók vagyunk.”

Ancientről

„Sokat játszok rifle-kkel, ha DM-ezek vagy FACEIT-ezek. Magabiztos vagyok mindkettővel [az AWP-vel és a rifle-kkel is], és ahogyan mondtam korábban, igyekszünk megbánás és félelem nélkül játszani. Ha adódik egy lehetőség, akkor megpróbálom kihasználni, agresszívan játszani. Próbálok lehetőséget adni a csapatnak a győzelemre.”

„Nagyon jól kezdtek és mi elbuktunk pár fontos kört. Aztán mondtam a srácoknak, hogy srácok, kell a 7:5, hajrá, folytassuk és jönni fognak a körök, ha jól játszunk. Ezután egy kicsit kompaktabban kezdtünk játszani, mert a félidő elején nem kezdett senki A-n és ezt többször kihasználták. Elkezdtünk több alapkört játszani és bejött.”

„Azt hittük, hogy meglesz nekik a bomba. Már mondtuk, hogy felszedték, jól van, foglalkozzunk a következő körrel, de aztán felrobbant, úgyhogy nagyon örültünk neki, hogy meglett a kör.”

A dedikált AWP-s nélküli csapat elleni játékról

„A meccs előtt gondolkoztam rajta, hogy nagyon agresszívan akarok játszani majd, mert tudtam, hogy az esetek többségében nem lesz AWP-jük. Sokkal könnyebb olyan csapat ellen játszani, akikről tudod, hogy nincs dedikált AWP-sük, mert tudod, hogy nem fogsz beleszaladni egy AWP-be. Könnyebben és magabiztosabban tudsz mozogni. Szóval igen, sokat segített nekem az, hogy ezt tudtam.”

Frozen elleni bosszú?

„A FaZe egy remek csapat, de tudjátok... frozen átment hozzájuk, szóval bosszút akarunk. Nagyon nyerni akarunk, hogy megmutassuk, mennyire jó a csapatunk. Tudjuk, hogy nem gyakoroltak vele túl sokat. Mi sem gyakoroltunk sokat Brollannal. Szóval szerintem bárki megnyerheti ezt a meccset. Az fog nyerni, aki jobb formában lesz holnap.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN