Régen minden jobb volt, kivéve a karácsonyi gamer reklámok

Régen minden jobb volt, kivéve a karácsonyi gamer reklámok

Akármennyire is béna egynémelyik, annak idején valahogyan csak megtették a kellő hatást, hiszen milliószámra keltek el a konzolok a hatásukra.

Manapság egyáltalán nem lep meg minket, ha a mindennapokban videójátékos reklámokkal találkozunk, hiszen már abszolút a mainstream része lett ez a médium: magas költségvetésű filmes adaptációk készülnek, hollywoodi sztárok adják a karakterek hangjait, sőt, az év végén még nagy hírverés mellett díjakat is osztunk a legjobban sikerült játékoknak. De ha visszamegyünk 10, 20 vagy akár 30 évet is az időben, akkor még nagyon másképp nézett ki ez.

A videójátékos megjelenésekről nem a TikTokon, hanem újságokban vagy a boltokban lehetett tájékozódni. De amikor elérkezett a Karácsony, akkor a legnagyobb kiadók és konzolgyártók szívesen nyúltak a TV-hez is – legalábbis az USA-ban. Hiszen mint ahogyan manapság, úgy akkoriban sem volt jobb ajándék egy új Nintendónál vagy Star Wars-játéknál, a szülőket pedig ezen a médiumon keresztül lehetett meggyőzni. Igaz, mai szemmel ezek a reklámok néha egészen bénák, annak idején valahogyan csak megtették a kellő hatást, hiszen milliószámra keltek el a konzolok a hatásukra.

Ezeket olvastad már?

A következőkben néhány ilyen reklámot mutatunk meg a '80-as és a '90-es évekből. Előre szólunk, a minőségük egy krumpli audiovizuális adottságaival vetekszik. De ha szeretnél egy kicsit elrévedni azon, hogy mivel adták el a játékokat annak idején, akkor nem hagyhatod, hogy ez közéd és az olykor elképesztő mennyiségű cringe közé álljon:

Kövess Minket!



Gamer szótár