Ha Jonathan Majors után Kangot is kidobják, merre mehet tovább az MCU?

Ha Jonathan Majors után Kangot is kidobják, merre mehet tovább az MCU?

A nyersanyag már-már túlcsordul, de ha megint rosszul csinálják a dolgokat, akkor tökmindegy.

2023 nem volt jó év a Disney életében. A mozikban folyamatosan jöttek a bukták, teljesen mindegy, hogy Marvel vagy animáció, a cégnek hihetetlen veszteségeket kellett elkönyvelni a mozi pénztárakban. Emellett volt egy írósztrájk, az élőszereplős Hófehérke főszereplője, Rachel Zegler az egyik legutáltabb ember lett az interneten és nem is olyan régen Elon Musk úgy elküldte melegebb éghajlatra Bob Igert, a Disney vezérigazgatóját, hogy azt még a Holdon is hallották. Ja és karácsonyra még jött egy meglepi, a bíróság elítélte Jonathan Majorst, aki ellen még májusban indult büntetőeljárás szexuális zaklatás miatt. Ezután pedig a Disney sem várhatott sokat és egyszerűen kirúgták a színészt. Ez viszont most azt is jelenti, hogy vagy újra kell válogatniuk Kangot, akire épült volna a Marvel következő fázisa vagy átírják a dolgokat. Akármilyen bizarrul is hangzik, de Kevin Feige-nek most titokban örülnie kellene. Egyértelmű, hogy a mostani irány nem jó. Idén a Galaxis Őrzői harmadik részén kívül minden mozi veszteséget termelt. A fejeseknek muszáj változtatniuk, mert a részvényesek nem sokáig fogják már hagyni, hogy a cég, amiben ott pihen a pénzük, nem termel osztalékot és persze egyre csak veszít az értékéből. Most itt a lehetőség, hogy arcvesztés nélkül fogják a terveket, húzzák őket át, majd kezdjenek mindent elölről. A képregényekben azért van pár zseniális lehetőség, amit érdemes lenne kihasználni. Csak most figyelni kell, hogy az ‘üzenet’ nem menjen a minőség rovására. De merre vehetnék az irányt?

Galactus - A világok pusztítója

Kezdjük a legegyértelműbb és talán legvalószínűbb kimenetellel. Galactus avagy más néven Galaxisfaló az egyik legveszélyesebb ellenfél, akit valaha Marvel füzetben láttunk. A szupergonosz alapvetően a Fantastic Four nemezise, de azért sokszor láttuk őt az Avengers történetekben is. Arról már eddig is mennek a pletykák, hogy a szuperhős csapat 2025-ben becsatlakozik az MCU-ba. Szóval igazából csak meg kéne kicsit gyorsítani a dolgokat és már sínen is vagyunk. Sőt, ha nagyon muszáj akkor még az Eternals karaktereit is bele lehet csatornázni, hiszen Galactus ereje vetekszik az Égiek hatalmával. 

Doctor Doom

A másik lehetséges út megint a Fantastic Four képregényekből jöhet. Richard Reed egykori kollégája, Victor von Doom már többször is bizonyította, hogy nem csak a tudósnak de akár az egész Bosszúállóknak is is tud iszonyatos fejfájást okozni. Az ő karakterében pedig benne van, hogy a segítségével az MCU léphet egyet vissza. Dr. Doomnak megvan a hatalma arra, hogy a teljes Kang-Tanácsot lemészárolja és bezárja a multiverzum átjárókat. Ha ezt megtenné, akkor a sztori sokkal egyszerűbbé lenne. Nyilván, ha ehhez megvan az ereje, akkor az egész galaxis ellen is fel tud lépni, szóval utána lehet durvább ellenség lesz belőle, mint Kang lett volna.

A Bosszúállóknak nem lesz kimondott szupergonosza

Végül pedig, aminek a legjobban örülnék, ha a következő filmekben nem lenne egy központi figura, aki ellen megint fel lehet vonultatni a hősöket. Ezt a fázist már úgy is megette a fene! Itt az ideje rátenyerelni a reset-gombra és a következő pár mozival el kell varrni a borzalmas szálakat és újra szórakoztató sztorikat elővenni. Ha igazak a pletykák, akkor megvannak az X-Men-jogok, akkor itt az ideje, hogy Xavier professzor, Logan és Ororo Jackson is csatlakozzon. Sőt, ha pedig elfogadnak egy tippet, akkor itt az ideje, hogy Deadpool is tiszteletét tegye az illusztris társaságban, majd küldjön el mindenkit a fenébe. Muszáj visszahozni a normális poénokat, amitől a fél mozi a hasát fogja. Lehet, hogy Wade Wilson egy profán és persze brutális karakter, de azért megoldható lenne, hogy megjelenjen. De ott van a Pókember-vonal is. Az tuti, hogy Peter Parker még ott van és újra tiszta lappal lehet indítani. Ha pedig valahogy behoznák az Into the Spider-Verse dolgokat, akkor a multiverzumos dolgokat, akár Madame Fate-ig vagy Mephistóig is lehetne húzni. Na az lenne csak látványos.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN