Minden, amit tudni akartál a Riot Games MMO-járól, ami a WoW valódi kihívója lehet

Minden, amit tudni akartál a Riot Games MMO-járól, ami a WoW valódi kihívója lehet

Az egyik legjobban várt videójáték minden kétségen kizáróan a League of Legends alapjaira épülő MMORPG.

A Riot Games hatalmas fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, hogy itt az ideje egy MMORPG elkészítésének. A League of Legends, VALORANT, Wild Rift, Legends of Runeterra és Teamfight Tactics mögött álló vállalat elég jól tudja felmérni azt, hogy mi kell a gamereknek, ezért nem véletlen, hogy végül egy népszerű, de mégis elég korlátozott műfajra esett a választásuk. A RuneScape, The Elder Scrolls Online és World of Warcraft gyakorlatilag a fantasy műfajon belül teljesen kisajátította magának az MMORPG zsánerét, de talán itt az esély arra, hogy új helyszínen, új szereplőkkel ismerkedhessenek meg a rajongók.

Ezeket olvastad már?

Mit lehet biztosan tudni a Riot MMO-ról?

Sajnos nagyon-nagyon keveset. 2020. december 17-én került ki az első hivatalos közlemény a közösségi médiába arról, hogy tényleg valami grandiózus dolog formálódik a Riot Games főhadiszállásán. Greg Street (egykori alelnök) posztjából kiderült, hogy a Riot tényleg egy MMO-n dolgozik. Azóta úgy kellett összecsipegetni az információkat, de még egy dolog biztosra vehető. 2021 februárjában álláshirdetések jelentek meg a cég oldalán, amelyek ráerősítettek arra, hogy komolyan gondolja a Riot az MMORPG-t.  Afelől sem lehet kétség, hogy a történet Runeterra hatalmas világában játszódik, ahol 13 nagy területet már megismerhettek azok, akik kicsit elmélyedtek a LoL lore-jában.

Mire lehet számítani a Riot MMO-tól?

Mark Yetter, azaz Riot Scruffy game design igazgató alatt dolgozik a csapat gőzerővel, de még mindig nem osztottak meg konkrét dolgokat arról, hogy mi kerül majd bele a játékba. Itt kerülnek képbe a találgatások, amelyek közül a legizgalmasabbakat olvashatjátok az alábbiakban:

  • Három játszható fajra számítanak a rajongók: Ember, Vastaya és Yordle. De mi a helyzet a Darkinekkel?
  • Számos classból válogathatunk: Tankok (Reckoner, Spiritwalker, Shieldbreaker), közelharci sebzéshordozók (Squire, Buccaneer, Monk, Duelist, Raider, Shadowblade, Moonstalker, Mageseeker), távolsági sebzéshordozók (Ranger-Knight, Grenadier, Chronomancer, Cultist Soulspinner, Sandcrafter, Shaman, Belvethi), gyógyítók (Illuminator, Soothsayer, Enchantress)
  • Nem hiányozhatnak a legnagyobb frakciók: Demacia, Noxus, Ionia, Frejlord. Emellett szóba kerülhetnek a vallási szerveződések (Glorious Evolved, Illuminators, Lunari, Mother Serpent, Solari), akár az egyéb alapon szerveződő egységek (Crownguard House,  Laurent House, Black Rose, Ferros Clan, Medarda Clan, Glasc Industries, Lost Children of Zaun) és még lehetne sorolni

Rengeteg potenciál van az MMO-ban, aminek legnagyobb kérdőjele a megjelenési idő. Az optimistábbak szerint már 2026-ban megjelenhet az első változat, de akkor sem kell kétségbe esni, ha esetleg kitolódna 2030 környékére a premier.

Kövess Minket!



Gamer szótár