Dave Filoni egyetlen mondattal szétrobbantotta a Star Wars rajongókat

Dave Filoni egyetlen mondattal szétrobbantotta a Star Wars rajongókat

Az Ahsoka showrunnerje hatalmas vitát váltott ki a véleményével.

Egy mondattal felhívta magára a figyelmet Dave Filoni, hiszen ez a kijelentése látszólag ellentmond a Star Wars több évtizedes kánonjának, amely a jedi lovagok Erővel való misztikus kapcsolatát ritka adottságként ábrázolja. Ennek ellenére, mégis valami hasonlót láthatunk Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) kapcsát, aki szép lassan jedivé válik Filoni sorozatában, az Ahsokában. Ebben a történetben Sabine Ahsoka (Rosario Dawson) kiképzésen keresztül győzi le az Erő iránti veleszületett érzékenységének hiányát, ami azt jelzi, hogyha valakiben megvan a kellő elszántság és megtesz minden tőle telhetőt, akkor a messzi-messzi galaxisban az erőfeszítés felülmúlja a természetes képességeket.

Filoni pedig lényegében megerősítette ezt az Entertainment Weekly Dagobah Dispatch podcastjának legutóbbi epizódjában.

A Sabine-ban rejlő potenciális Jedi-erő felszabadításával kapcsolatban Filoni azzal érvelt, hogy a Star Wars folytonossága alátámasztja ezt a fejleményt.

"Ha figyelsz a filmekre... megérted, hogy az Erő egy energiamező, amelyet minden élőlény létrehoz maga körül. De... időbe és elkötelezettségbe kerül [hogy Jedivé válj].”

Azonban nem minden Star Wars-rajongó ért egyet Filoni gondolatmenetével.

„Az Erő nem így működik, Dave. Persze, hogy ott van körülöttünk ez az energiamező, de jó genetika és edzés kell ahhoz, hogy valaki hasznosítani tudja.” – posztolta egy X felhasználó.

„Az Erő minden élőlényben ott van, de nem mindenkinek van olyan magas midi-klór-száma, mint a jediknek és a sith-eknek.” – vélekedett egy másik.

„Ha igaz, amit Filoni mond, akkor a Birodalom vagy a Lázadók miért nem tanította meg és képezte ki a seregeiket az Erő használatára?” – tette hozzá egy harmadik személy, a sort pedig lehetne folytatni naphosszat.

Ezeket olvastad már?

Természetesen Filoni érvelése mellett is jó néhányan kiálltak:

„Minden egyes élőlény az Erő része és összhangban van vele. Néhányan csak természetes okból kifolyólag vannak megáldva vele vagy nagyobb tehetséggel rendelkeznek ezen a téren, mint mások, és ezeket a gyerekeket választják ki a Jedik. Mióta Obi-Wan először beszélt Luke-nak az Erőről, ez egyértelmű. Nem is értem miért lenne bárkinek is ezzel problémája.”

Néhányan még magát a Star Wars alkotóját, George Lucast is megidézték Filoni védelmében, egy régi interjúra hivatkozva, amelyben Lucas kijelentette, hogy "mindenki" potenciálisan használhatja az Erőt. Miután egyébként a Lucasfilm Dave Filonit nevezte ki kreatív igazgatónak, ezért akár szeretik őt, akár nem, a rajongóknak meg kell tanulniuk együtt élni Filoni elképzelésével, mivel az ő véleménye dönt majd minden Star Wars-ügyben a jövőben.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN