Minden, amit eddig tudunk a Fallout 5-ről

Minden, amit eddig tudunk a Fallout 5-ről

Egy pici esélye van annak, hogy a sztori most New Orleans-ban lesz.

Már lassan eljutunk oda, hogy a eltelt tíz év, mióta a Fallout 4 landolt a virtuális polcokon. Azóta kaptunk egy borzasztóan indító 76-ot, aminek nagyjából egy év kellett, mire a Bethesda játszható szintre tudta pofozni. De az áhított ötödik fejezetről vajmi kevés infót kaptunk. Azt is csak nemrég tudtuk meg, hogy már elkezdték a fejlesztését, de amíg mi is beléphetünk, még nagyon sok időnek kell eltelnie.

Az egyik legfontosabb tudnivaló kezdésnek az lenne, hogy mikor jelenik meg. Nos erről csak közvetett híreket kaptunk, hiszen Todd Howard egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy előbb jön az Elder Scrolls 6, a Fallout csak ezután kapja meg azt a figyelmet amire szüksége van:

“Így bizony, az Elder Scrolls 6 már előkészítés alatt van és a Fallout 5 csak akkor kerül sorra, amikor azzal végzünk. Egyelőre nagyon tele vagyunk mindennel és persze az éppen futó dolgokra is figyelmet kell fordítanunk.”

Ezek alapján aki azt hitte, hogy egy-két év és jön a következő epizód annak van egy rossz hírünk. A most futó projekt még legalább két-három év, szóval kedvenc posztapokaliptikus világunk talán 2030 körül nyitja majd meg a kapuit. Addig meg itt lesz a sorozat.

Arról viszont el lehet gondolkodni, hogy mi is lesz az úticél. A sorozat eddig mindig Amerikában játszódott, valahogy a készítőknek nem akaródzott kitenni a lábukat a kontinensről. Pedig a lore-ban lenne alapanyag egy másik országra is. A rajongók véleménye pedig nagyon kettős. Van, aki el sem tudja képzelni, hogy az óceán másik oldalára látogasson, de van akinek már nagyon mehetnékje van. Viszont a pletykák szerint az utóbbi csoportnak kell szomorkodnia, mert még 2016-ban páran szemfülesen meglátták, hogy a Bethesda nagy sunyiba bejegyezte a Fallout New Orleans védjegyet. Iszapos és mocsaras területet már eddig is láttunk, tudjuk milyen szörnyetegek jöhetnek szembe. De az egyszer tuti, ha mindent elönt majd a víz és persze a radioaktív eső, annak nem fogunk örülni.

Végül pedig maradt pár információ, ami mellett azért nem érdemes elmenni. Ha valaki PS-tulajként várja ezt a játékot, akkor az még sokáig fog várni. Ahogy a többi Bethesda játéknál, a PC és az Xbox platfom majdnem biztos, de a Sony minden bizonnyal nem kap lehetőséget. Az pedig lehet, hogy a nagy csapat még nem ezen dolgozik, de Todd Howard azt is megerősítette, hogy van már olyan fejlesztő, aki ezzel foglalkozik. Szóval a gép már forog, de egyelőre csak nagyon lassan. Egy utolsó hírmorzsa, ami aztán tényleg csak pletyka, Howard lehet bevonja a fejlesztésbe az Obsidian csapatát, akinek a New Vegast köszönhetjük. Na ez lenne csak a mega meglepetés.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár