Mindenkit megnyert magának a GTA 6, kivéve Elon Muskot, ő máris utálja a játékot

Mindenkit megnyert magának a GTA 6, kivéve Elon Muskot, ő máris utálja a játékot

Eközben az X/Twitter CEO-ja azért könyörgött a Rockstar Gamesnek, hogy náluk is tegyék ki a GTA 6 előzetesét.

A következő Grand Theft Auto epizód bejelentése mellett senki sem tudott elmenni tegnap. Még az az Elon Musk is talált időt erre, aki rendszeresen arról beszél, hogy a nap 28 órájában a világ megváltásán dolgozik. Musknak azonban jó szokásához híven sikerült összehozni az egyik legmegosztóbb véleményt a témában, miután reagált egy X-es alkalmazottjának posztjára.

Az említett posztban a magát csak Dannek hívó illető felsorolta, hogy mely GTA-kkal nem játszott és ez alapján nyilvánvaló, hogy egyikkel sem. Erre Musk megosztotta a tapasztalalát a GTA 5-tel kapcsolatban és a rengeteg kritika miatt ez a kommentje majdnem 15 millió megtekintést generált tegnap reggel óta. A GTA-rajongók ugyanis képtelenek összerakni, hogy miért zavar valakit ez, miközben Musk pontosan tudta, amikor leült elé, hogy ez erről fog szólni. És mint sokan mások is még hozzátették, csak egy videójátékról van szó.

„Kipróbáltam, de nem tetszett, hogy bűnöznöm kell. A GTA 5 nyitójelenetében rendőröket kellett lelőnöm. Nem tudtam megtenni egyszerűen.” – Elon Musk

Ezeket olvastad már?

Bár Musk az állítja, hogy ez a fajta erőszakosság nem jön be neki, az üzletnek kétségkívül jót tesz a GTA 6. Linda Yaccarino, az X CEO-ja például publikus könyörgésbe fogott, hogy a Rockstar adja ki az elképesztően népszerű előzetest a platformjukon is. Ezt azóta megtették a fejlesztők. Bár Yaccarino kérése külön vicces volt, mert egy olyan posztra reagált közben, amiben valaki megpróbált úgy csinálni, mintha az X-es nézettségi statisztikák (főleg a nagy hirdetők távozása után) összehasonlíthatóak lennének a YouTube-os megtekintésekkel.

Emiatt nyilván jött is a community note rá, amely elmagyarázta, hogy az X-en már az is nézettségnek számít, ha valaki csak átgörget egy posztot. Összehasonlításképpen ez olyan, mintha a YouTube azt számolná, hogy a felhasználók főoldalán vagy feliratkozásai között feltűnik egy videó, nem azt, hogy rákattintanak és ténylegesen megnézik azt akár részben, akár egészben. Arról meg ne is beszéljünk, hogy rendszeresen egy krumplival ér fel az X videólejátszójának minősége – már amikor működik. Szóval bizonyára a prioritási lista legalján volt, hogy ezen a platformon is megjelenjen az előzetes.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN