Mégsem vonul vissza a Star Wars filmek legendás zeneszerzője, John Williams

Mégsem vonul vissza a Star Wars filmek legendás zeneszerzője, John Williams

Az utolsó Indiana Jones-film után még úgy tűnt, hogy nem csak Indie ostora, hanem Williams pálcája is csak a port fogja majd ezentúl.

A 91 éves John Williamsnél kevés nagyobb filmzeneszerző él ma köztünk. Williams szinte mindenkivel dolgozott már, aki csak számít a filmes szakmában. De leginkább azokkal a projektekkel forrt össze a neve, amelyek Steven Spielberghez és George Lucashoz köthetőek: a Star Wars, az Indiana Jones és a Jurasic Park zenéit még az is ismeri, aki életében nem látta ezeket a filmeket.

Tavaly, amikor a legújabb Indiana Joneson dolgozott, Harrison Ford már arról beszélt, hogy ez volt az utolsó film a franchise-ban, amit elvállalt. A nála tíz évvel idősebb Williams pedig szintén fontolóra vette, hogy letegye a karmesteri pálcáját a film után. A sors tárcsájának premierjekor egy interjúban azt mondta, hogy hat hónapjába kerül egy filmes projekt, ezt az időt pedig szívesebben töltené most már a családjával.

Ezeket olvastad már?

Most azonban újra feltette a The Times Williamsnek a nagy kérdést a visszavonulásról, aki erre ezúttal egy bíztató választ adott:

„Nem igazán érdekelnek a nagy kijelentések, azok a kijelentések, amelyek biztosak és végesek és bezárnak ajtókat. Ha tettem egy ilyet anélkül, hogy azt kontextusba helyeztem volna, akkor visszavonom.”

Válaszának folytatásában pedig elmondta, hogy nyitott ő még bármire, ugyanis „ha jön egy film, ami nagyon érdekel engem, egy olyan menetrenddel, amit elbírok, akkor nem zárnám ki.” Persze a következő egy évben aligha lesz ideje ilyen projekteket vállalni. Idén Londonban és Bécsben koncertezik, 2025-ben pedig Berlinben lesz vendég karmester.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN