Új oldalról mutatja be Scorsese Jézust a következő filmjében

Új oldalról mutatja be Scorsese Jézust a következő filmjében

Hamarosan a forgatások is elkezdődnek a legendás rendező legrövidebb projektjéhez.

Martin Scorsese befejezte Jézusról szóló filmjének forgatókönyvét, amelyről először még tavaly májusban tett említést, továbbá azt is elmondta, hogy még idén nekilátnak a forgatásnak, de valószínűleg ez nem tart majd olyan sokáig, hiszen mindössze 80 perces játékidővel számol a rendező. A filmnek azonban egyelőre úgy tűnik, nincs forgalmazója.

„Megpróbálom egy új irányból bemutatni, hogy még több emberhez eljusson és szeretném eloszlatni a negatív visszhangot, ami a szervezett valláshoz kapcsolódik.” - mondta Scorsese.

Ezeket olvastad már?

Scorsese az új alkotásának szkriptjét Kent Jones kritikussal és filmrendezővel közösen írta meg, méghozzá Shūsaku Endō A Life of Jesus (Jézus élete) című könyvét használva alapul – Endo írta a Silence című filmet is, amelyet Scorsese 2016-ban Andrew Garfield, Adam Driver és Liam Neeson trióval adaptált a nagyvászonra.

„A pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általam ismert módon válaszoltam: elképzeltem és megírtam egy Jézusról szóló film forgatókönyvét.” – mondta Scorsese tavaly májusban a La Civiltà Cattolica (A katolikus civilizáció) című jezsuita folyóiratnak.

Ha Scorsese 80 perces jóslata beigazolódik, az új filmje lehet az eddigi legrövidebb – ha pedig arra gondolunk, hogy a tavaly novemberben bemutatott Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon) 206 perces, akkor ez tőle több, mint meglepő lehet.

Az is kiderült még, hogy a Jézus-film nagyrészt napjainkban játszódik majd, és inkább Jézus tanításainak alapelveire, mint egy konkrét vallási tanításra összpontosít.

„Jelenleg a "vallás" miatt, ha kimondod ezt a szót, mindenki felhördül, mert olyan sokszor megbukott. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kezdeti impulzus rossz volt. Gondoljuk csak végig. Lehet, hogy elutasítjuk, de lehet, hogy ez változtat azon, ahogyan az életünket éljük – még ha el is utasítjuk. Ne utasítsuk el egyből. És ezt olyan emberként mondom, aki néhány nap múlva 81 éves lesz.”

Scorsese számára ez a projekt a korábbi alkotásainak a kicsúcsosodása lehet:

„A Kundun és Krisztus utolsó megkísértése (The Last Temptation of Christ), sőt, bizonyos mértékig még a New York bandái (Gangs of New York) című filmekkel is próbáltam utakat találni a megváltáshoz, az emberi léthez és ahhoz, hogy hogyan kezeljük a bennünk lévő negatív dolgokat. Tisztességesek vagyunk, aztán szemérmetlenekké válunk? Meg tudunk változni? Elfogadják-e mások ezt a változást? És ez tényleg, azt hiszem, a társadalomtól és a kultúrától való félelem, amely azért romlott meg, mert nincs megalapozva az erkölcs és a spiritualitás. Nem a vallás. A spiritualitás. Ennek a tagadása.”

Kövess Minket!



Gamer szótár