Hiába Daredevil, mégsem durran akkorát a Marvel új sorozata, az Echo?

Hiába Daredevil, mégsem durran akkorát a Marvel új sorozata, az Echo?

Az Echo-tól visszhangzik a sajtó, de egyelőre nehéz eldönteni, hogy tényleg kiemelkedő alkotással van-e dolgunk.

A Marvel rendületlenül próbálkozik visszatalálni arra az útra, amelyet még az MCU első három fázisa alatt sikerült kitaposnia, azonban az utóbbi években egyre ellentmondásosabb alkotásokkal jelentkezik a stúdió. Kicsit az utolsó Bosszúállók film alcíme jut eszembe róluk, hiszen időnként tényleg úgy tűnik, mintha ez már a végjáték lenne – nem a jó értelemben. Ennek ellenére most egy újabb sorozattal rukkoltak elő, melynek főszereplője a Sólyomszem szériában megismert Maya Lopez, 'szuperhős' nevén Echo.

Ez a történetszál egy másik projekt, az úgy nevezett Marvel Spotlight részét képezi. Ez a vonal inkább egy másik felfogást képvisel, Brad Winderbaum, a Marvel streamingért felelős vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a Marvel Spotlight platformot ad nekik, hogy alaposabb, karakterközpontú történeteket vigyenek a képernyőre, a nagyobb és a folytonosságra építő MCU-val szemben.

Ezeket olvastad már?

A sorban az első az Echo, mely egy sötétebb és véresebb széria lesz az eddigiekhez képest. A főszereplő bőrébe Alaqua Cox bújhatott bele, de mivel a Daredevil és annak univerzuma is meghatározó szerepet tölt be a szériában, ezért nem hiányozhat Charlie Cox (Daredevil – Fenegyerek) és Vincent D'onofrio (Kingpin – Vezér/Aduász) sem. A Disney+-on nálunk mától (január 10.) elérhető sorozat első három részét egyes országokban eközben már megtekinthették a kritikusok, és a véleményeik alapján úgy tűnik az Echo visszaadhatja a reményt az MCU rajongóknak.

Hányszor hallottuk már ezt igaz? Mindenesetre íme néhány vélemény, amiket olvasva tényleg reménykedhetünk, de aztán megnézve a pontszámokat, már jóval árnyaltabb a helyzet:

„Az Echo lassan indul be - az első epizód túlnyomórészt prológus lényegében -, de gyorsan felpörögnek az események. Lélegzetelállító harcjeleneteivel és egy kábítóan egyedi hangjával az Echo az egyik legjobb dolog, amit a Marvel a Disney+-on kínált hosszú idő óta.” – írta a Screen Rant kritikusa, Molly Freeman.

„Megnéztem az Echo első három epizódját. Vannak benne váratlan dolgok, de nem vagyok még meggyőzve addig, amíg nem látom a teljes részes évadot. Wilson Fisk és Daredevil visszatérését látni egyszerűen király, és a széria többnyire illeszkedik a régi Daredevil univerzumába.” – fogalmazott a szintén a Screen Rantnél dolgozó Rob Keyes

„Az Echo BRUTÁLIS, RENDÍTHETETLEN ÉS KÖNYÖRTELEN. Alaqua Cox és Vincent D’Onofrio olyan szintű NYERSESÉGET és MÉLYSÉGET hoznak az MCU-ba, amilyet a Daredevil-széria óta nem láttunk. A cselekményvezetés komplikált és magával ragadó, miközben kíméletlen akcióban bővelkedik. Az első kötelező néznivaló 2024-ben.”

„Láttam az Echo első három részét, és a sztori lekötött. IMÁDOM a Vezért, szóval belőle sosem elég, és úgy érzem, többet is kapunk belőle az utolsó két részben. Mindig felvillanyozó látni Daredevilt is. Nagyszerű akciójelenetek! Izgatottan várom, hogy lássam [a teljes évadot].”

Ezekhez képest valamelyest a Rotten Tomatoes és a Metacritic oldalán látható pontszámok is igazodnak, de azért itt már nem ennyire ragyogó a helyzet. Előbbinél 64%-on áll a kritikusokat illetően a sorozat, míg a felhasználók 77%-a kedvelte az Echo-t. Az utóbbi portálon már szigorúbbak voltak, a kritikusok átlagosan 59 pontot adtak rá, míg a felhasználók 6.8-ra értékelték.

Kövess Minket!



Gamer szótár