Megborította a netet az Utódlás sztárjával készült Tekken 8 új videója

Megborította a netet az Utódlás sztárjával készült Tekken 8 új videója

„Minden egyes bunyó mögött, mindegy mi a tétje, egy történet húzódik meg.”

2023 legnagyobb nyertesei a videójátékos világban alighanem a verekedős címek kedvelői, hiszen a legnépszerűbb franchise-ok közül jó néhány új epizóddal gazdagodott. Ezek közé tartozik a Tekken széria is, bár ebben van némi csavar, hiszen a nyolcadik epizód csak 2024 január 26-án jelenik meg. Ettől függetlenül rengeteg információ látott napvilágot tavaly, ráadásul egy demo révén ki is lehetett már próbálni decemberben a legújabb felvonást. Nekünk is volt lehetőségünk Varsóban egy esemény keretein belül a Cenegának köszönhetően tenni vele egy próbakört, és mit ne mondjunk, felemelő érzés volt elmerülni az új játékban.

A megjelenési dátumhoz közeledvén a Bandai Namco eközben egy újabb remek ötlettel állt elő, hogy népszerűsítse a Tekken 8-at. Felkérték az Utódlás (Succession) – a sorozat négy szobrocskát is nyert a Golden Globe-onsztárját, Brian Cox (Logan Roy a szériában), hogy mesélje el újra a Tekken-sorozat eseményeit. A videó pedig egyszerre aratott hatalmas sikert és döbbentette meg a közösség tagjait – persze legjobb értelemben.

Ezeket olvastad már?

Ha csak a sztorit vesszük alapul, akkor alapvetően elrettentő lehet egy új játékosnak felvenni a fonalat, hiszen a nyolc epizód alatt már sok minden történt a játék univerzumában. Szerencsére viszont Cox öt percben elmesél minden olyan fontos dolgot, amit érdemes lehet tudni a történetről. A legjobb ezek után, ha senki nem kérdezi meg, hogy miért vagy hogyan jött létre ez az együttműködés, és ehelyett csak élvezi a színész előadását. Persze az internet elől senki sem menekülhet, ezért ebben az esetben is voltak olyanok, akiket megihletett ez a kollaboráció és nem hagyták szó nélkül:

„Brian Cox miközben elolvassa a forgatókönyvet.”

De ezen kívül is születtek mókás bejegyzések:

„Annyira szürreális látni, hogy egy olyan színész, mint Brian Cox olyan dolgokat mond, mint 'az ördög génje' és 'a vasököl királya verseny', de valahogy imádom.”

„Azt hittem, hogy Brian Cox is játszható karakter lesz, és majdnem elvesztettem a k*b*sz*tt eszemet.”

„Ez a legjobb fajta videojáték-marketing, ahol olyan, mintha szókapcsolatokat használnának, hogy kitaláljunk egy ötletet. Tekken. Rossz apák. Utódlás. Logan Roy. BRIAN COX. Ó, ISTENEM, MEGVAN.” – viccelődött Tamoor Hussain is a GameSpotról.

Cox feltűnése a Tekken kapcsán messze nem az első alkalom, hogy egy hírességgel igyekeztek népszerűsíteni egy új játékot. Korábban például a Supernatural és a The Boys sztárja, Jensen Ackles a 2023-as Atomic Heart promóciós trailerében szerepelt, de Mark Hamillre is emlékezhetünk a Star Wars Jedi: Survivor miatt, illetve a The Boys-os Karl Urban is belopta magát a rajongók szívébe, mikor egy saját videót készített az Armored Core IV: Fires of Rubicon-ról.

Kövess Minket!



Gamer szótár