Hivatalos: folytatást kap minden idők egyik legjobb zombis horrorfilmje

Hivatalos: folytatást kap minden idők egyik legjobb zombis horrorfilmje

Alig több mint két évtizeddel a zombijárvány elszabadulása után, minden idők egyik legjobb horrorfilmje végre folytatást kap, és lehet nem is egyet.

Az elmúlt két évtizedben nem csak a rajongók szerették volna, ha folytatást kapnak a 28 nappal később és a 28 héttel később című klasszikusok, hanem maguk a készítők is. Az első felvonás írója, Alex Garland már korábban jelezte ezt a szándékát, és ehhez a kezdeményezéshez Danny Boyle rendező is csatlakozott, ráadásul tervük is van merre lehetne tovább vinni ezt a franchise-t. Nem nagyon történt semmi viszont ezzel a projekttel, mígnem az Oppenheimer bemutatóját követően Cillian Murphynek is feltették a kérdést, hogy nem lenne-e kedve Jim bőrébe bújni. A színész természetesen nagyon pozitív válasszal rukkolt elő. A 28 nappal később főszereplője Jim (Cillian Murphy) volt, aki egy biciklis baleset után ébred fel a kómából és azzal szembesül, hogy Anglia összeomlott és elnéptelenedett, köszönhetően egy vírusnak, amely dühöngő gyilkosokká változtatta áldozatait. Nem sokkal később, hogy elindul felfedezni a sivár várost, összetalálkozik két túlélővel, de az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődnek.

A legjobb hír pedig, hogy most már hivatalosan is zöld utat kapott a produkció, és így újra összeállhat Danny Boyle és Alex Garland, bár az új filmet alighanem átkeresztelik 28 évvel későbbre a 28 hónappal később helyett. Egyelőre nem állt még be mögéjük egyetlen stúdió sem, de már ez is folyamatban van, hiszen a William Morris Endeavor (WME) nevű ügynökségen keresztül – ahová a duó bejelentette a tervét – szeretnének találni maguknak egy forgalmazót, legyen szó filmstúdióról vagy streamingszolgáltatóról. Érdekes lesz látni, hogy ki lát bennük fantáziát majd és ki karolja fel a projektet.

Ezeket olvastad már?

Alex és Danny koncepciója viszont az, hogy egy trilógiát szeretnének tető alá hozni, mintsem egy egyszeri folytatást. A filmek költségvetése körülbelül 75 millió dollár körül mozogna, ami egy elég merész ugrás, hisz az első felvonást 22 évvel ezelőtt 8 millióból hozták össze.

A film meglepetésszerű és jövedelmező sikernek bizonyult – 8 millióból majdnem 85 millió dollár bevételt termelt –, ráadásul nagy hatással volt és újjáélesztette a zombis horror műfaját, ezért nem véletlen, hogy nem szeretnék, ha tovább pihenne a fiók mélyén a franchise.

Kövess Minket!



Gamer szótár